НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 1063

МВС закликала українців бути пильними та не панікувати

Міністерство внутрішніх справ України звертається до українців із проханням бути пильними й небайдужими з огляду на нинішню ситуацію в Україні та ймовірність терактів, але не панікувати.

«В умовах, коли гинуть люди, коли бойовики продовжують убивати, від нашої спільної громадянської позиції залежить, наскільки швидкими будуть дії Нацгвардії, Збройних сил України. Ми закликаємо громадян України в ці дні бути особливо пильними й уважними», - заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на брифінгу в Києві в середу.

Він наголосив, що МВС звертається до українців із проханням бути особливо уважними в місцях масового скупчення людей, у торговельних центрах, магазинах, у транспорті, звертати увагу на залишені речі, зокрема, громіздкі, а також бути пильними у випадках, коли людина залишає якийсь пакет і намагається втекти. МВС просить також інформувати про підозрілі автомобілі, які залишають на нетривалий час, і факти, коли незнайомі люди заносять до підвалів будинків якісь мішки або великі пакети. «Загалом, прохання повідомляти про будь-які підозрілі дії», - наголосив Шкіряк.

Він зазначив, що українці можуть звертатися за телефоном «102» або на телефон довіри СБУ чи МВС. «Ми не повинні лякатися й панікувати», - зазначив радник глави відомства, додавши, що силовики роблять усе можливе, аби не допустити терактів на території інших областей. «СБУ та МВС вдаються до максимально ефективних заходів, аби запобігти терактам», - запевнив він.

При цьому Шкіряк наголосив, що інформованість населення має бути максимальною, і такий заклик відомства не пов'язаний з тим, щоб залякати людей або посіяти паніку. «Значно гірше - це брак інформації. Ми говоримо про готовність населення - це не означає паніку, а означає консолідацію заради усвідомлення громадянської позиції... Попереджений - означає озброєний», - зазначив радник міністра.

За словами Шкіряка, інформація, надана українцями, «наближатиме перемогу й допоможе не допустити злочинів».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС закликала українців бути пильними та не панікувати 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 1063
Еще материалы раздела «Україна»