НОВИНИ ДНЯ: Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 753

Українську ГТС оцінили в $25-35 мільярдів

Вартість української ГТС становить $25-35 млрд, повідомив журналістам голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Оцінка всієї української ГТС коливається в межах $25-35 млрд. Велика розбіжність, оскільки в таких оцінках є питання - скільки цей актив заробляє. Саме це питання визначатиме, до якої межі - верхньої або нижньої - наближатиметься остаточна цифра», - сказав він.

Коболєв додав, що вартість компанії «Укргазвидобування» також суттєво залежить від її доходів, що визначається тарифом на газ. «За поточної ціни газу «Укргазвидобування» добре, якщо коштує $1 млрд, а якщо зробити комерційну ціну, то вартість буде понад $10 млрд», - резюмував Коболєв.

Як повідомлялося, ще за попереднього уряду Україна виконала оцінку ГТС, однак її остаточні результати так і не були оприлюднені.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Українську ГТС оцінили в $25-35 мільярдів 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 753
Еще материалы раздела «Україна»