<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
24.07.2014 904

Відновити зелені коридори у столиці і знести верхні поверхи незаконних забудов - Ігор Луценко

Депутат Київради Ігор Луценко вважає, що столиці треба повернути концепцію розвитку, що була актуальною у 1980-х роках:  Київ має бути зеленим, доглянутим і напівкурортним.

«Рекреаційна компонента міського господарства знову має стати панівною. Наприклад, дуже важливо втілити в життя концепцію так званих природних коридорів – суцільних безперервних зелених зон у місті, яка, до речі, також була розроблена у 1980-х. Приміром, від Лисої гори до нового Ботанічного саду на Печерську й далі за допомогою якихось містків вихід до Дніпра й далі до Подолу. Так само в один коридор можна з’єднати Совські ставки тощо. Звичайно, частково цьому плану заважатимуть забудови, але все можна відновити. Усі дніпровські острови мають дістати статус національних парків. Набережна Дніпра повинна бути не транспортною артерією, а саме набережною, тоді як потік авто потрібно спрямувати через тунелі», - таке бачення розвитку міста Ігор Луценко виклав в інтерв'ю «Українському тижню».

Ігор не став простим чиновником і продовжує боротися з беззаконням. Так, майданівець вважає за необхідне знести щонайменше верхні поверхи у будинках, які були збудовані всупереч Генплану. «Це абсолютно реально, адже робота гідромолота зовсім недавно коштувала 1600 грн за день. Причому прецеденти вже були – згадайте лишень нашумілий ТРЦ «Троїцький» перед НСК «Олімпійський». Знесенню підлягають горезвісний будинок на Грушевського, 9, на Мазепи, 12б, верхні 5–7 поверхів скандальної будівлі на Різницькій, верхні 10–15 поверхів будинку № 7 на Кловському узвозі. Пріоритетом має бути відновлення історичної панорами правого берега Дніпра, щоб головним її компонентом була Києво-Печерська лавра, на тлі якої в обрамленні зелені, власне, і розкинулось місто. А не, навпаки, величезні хмарочоси, в сутінках яких усе інше», - наполягає депутат.

Луценко вважає, що треба впроваджувати таку собі майнову люстрацію, тобто якщо будинок зведений незаконно і не вписується в ландшафт, то він має бути реконструйований. «На власників необхідно тиснути податками: якщо в тебе так багато грошей, плати величезні суми за те, щоб ці кам’яні фалоси і далі стирчали. Варто ввести так званий податок на ганебну власність: що вищий поверх у скандальній будівлі, то більше перераховуєш до бюджету, бо завелика шкода вже від самого факту її існування. Акциз на шкідливу забудову дуже швидко визначить тих, хто справді готовий платити шалені гроші, але переважна частина, думаю, погодиться зі знесенням», - така ініціатива Луценка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Відновити зелені коридори у столиці і знести верхні поверхи незаконних забудов - Ігор Луценко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
24.07.2014 904
Еще материалы раздела «Столиця»