<
НОВИНИ ДНЯ: Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2014 653

У трагедії з малайзійським лайнером винен Путін – США

Сполучені Штати вважають президента Росії Володимира Путіна відповідальним за трагедію з малайзійським авіалайнером, який був збитий над Донецькою областю 17 липня.

Про це на брифінгу заявила представник Держдепартаменту США Марі Гарф.

«Ці російські сепаратисти, які, ми переконані, запустили цю ракету, не діяли б без підтримки президента Путіна і російського уряду, не тренувалися б без підтримки президента Путіна і російського уряду, не озброювалися б без підтримки президента Путіна і російського уряду. Вони б не робили те, що вони роблять, то ж вони б не вистрілили з SA-11 («Бук» за класифікацією США і НАТО) без підтримки президента Путіна і російського уряду. Так, пряма відповідальність лежить на ньому», — впевнена Гарф.

Вона також додала, що росіяни постійно брехали під час всього конфлікту, наприклад, заявляючи, що їх військ немає в Криму, хоча вони там були. «То ж до них просто немає жодної довіри. І я розумію потребу оприлюднення більшої кількості інформації, але гляньте, свідчення про те, що вони збили вже понад дюжину літаків — а це єдиний, до якого вони не причетні — просто не вписується у загальний сенс», — сказала представник Держдепартаменту.

Як відомо, США, а також ряд інших західних країн неодноразово заявляли, що вважають Росію відповідальною за трагедію з малайзійським лайнером. В свою чергу Росія відкидає всі звинувачення і наполягає, що в інциденті винна Україна.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

5.00 / 1
У трагедії з малайзійським лайнером винен Путін – США 5.00 5 1
Політика / Україна
24.07.2014 653
Еще материалы раздела «Україна»