НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2014 1966

Уряд призначив тимчасового прем’єра

Тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єр-міністра України призначено віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана.

Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«В.о. прем’єр-міністра на засіданні уряду призначено Володимира Гройсмана», - написав він.

Кількома хвилинами раніше він написав, що Яценюк зібрав членів уряду та попросив міністрів продовжувати працювати. «Арсеній зібрав уряд. Просить усіх працювати. Я поважаю прем'єра та його позицію! Ми разом!» - зазначив Аваков.

Нагадаємо, увечері в четвер прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив із трибуни Верховної Ради про вихід у відставку. «Я заявляю про відставку у зв'язку з розпадом коаліції та блокуванням урядових ініціатив», - сказав він.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов 24 липня на вечірньому пленарному засіданні в четвер офіційно оголосив про припинення існування коаліції. На ранковому пленарному засіданні про вихід зі складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді заявили фракції «УДАР» та ВО «Свобода» і 19 позафракційних депутатів.

Розпуск коаліції та неформування нової протягом 30 днів дадуть президентові підстави для розпуску Верховної Ради та проведення дострокових виборів.

Згідно з чинним законом про Кабінет Міністрів України, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем’єр-міністра не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради України, і не пізніше за перший пленарний тиждень наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла в міжсесійний період.

Прем’єр-міністр України звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Ухвалення українським парламентом рішення про відставку прем’єр-міністра України спричиняє відставку всього складу Кабінету Міністрів України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

3.00 / 2
Уряд призначив тимчасового прем’єра 3.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2014 1966
Еще материалы раздела «Україна»