<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2014 2918

Великобританія звинуватила Росію у брехні

МЗС Великобританії звинуватив Росію у брехливих заявах про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донеччині.

У заяві, названій «Російські міфи про МН17», вказується: «мабуть», авіалайнер був збитий ракетою, поставленої Росією і випущеної з території, контрольованої проросійськими сепаратистами.

Заява МЗС Великобританії з'явилася після того, як посол Росії в Лондоні Олександр Яковенко розповів журналістам, що всі твердження про причетність Москви до загибелі 298 людей під час аварії малайзійського «Боїнга» «не витримують жодної критики».

«Росія зробила ряд суперечливих і взаємовиключних заяв, що звинувачують Україну в цій атаці, але вони не базуються на фактах. Росія не надала жодних доказів на підтримку своїх звинувачень», - заявили в МЗС Великобританії.

У документі зазначається: журналісти, що працювали на місці катастрофи, повідомляли, що проросійські сепаратисти всіляко перешкоджали допуску слідчих до уламків літака, а також навмисно фальсифікували картину події, переміщаючи тіла жертв та привласнюючи їх особисті речі.

«Викликає стурбованість інформація про те, що сепаратисти планували розкидати на місці аварії частини інших літаків», - підкреслили у британському МЗС.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

5.00 / 2
Великобританія звинуватила Росію у брехні 5.00 5 2
Політика / Україна
27.07.2014 2918
Еще материалы раздела «Україна»