<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2014 5453

Проти нардепа Єфремова відкрито друге кримінальне провадження

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Його звинувачують у зловживанні владою та протиправному тиску на службових осіб з метою отримати матеріальної вигоди. Відповідно до ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу України, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Генеральною прокуратурою України, його звинувачують у тому, що він, будучи народним депутатом, тиснув на працівників державного підприємства «Луганськвугілля», змушуючи їх закупити обладнання у двох фірм. В першій під назвою ТОВ «ДС-8», основним власником є його син, в другій ТОВ «Індекспром» – одним із власників є дружина Єфремова. Вигравши тендери, ці фірми поставили обладнання втричі дорожче ринкової ціни на загальну суму в 232, 38 млн гривень, фактично обікравши державний бюджет на більш ніж 100 млн грн.

Заяву, завдяки якій було розпочате кримінальне провадження, передали до Генеральної прокуратури громадські активісти із «Центру протидії корупції». «Під час Майдану ми шукали інформацію про корупційну діяльність наших високопосадовців з метою надати докази Європейському Союзу для блокування їх рахунків закордоном, – розказує голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін. – Тоді і натрапили на дуже цікаві тендери, інформацію про які публікували «Наші Гроші» на сотні мільйонів гривень, які вигравали фірми сім’ї Єфремова. Розуміючи, що справу можуть зам’яти ми подали заяву до Генеральної прокуратури України від нашої організації, надавши всі, знайдені нами докази. Це лише верхівка айсбергу, але вже її достатньо для того, щоб Генеральна прокуратура могла звернутися до Верховної Ради України із вимогою зняти недоторканність з Єфремова та притягнути його до відповідальності».

Відповідно до українського законодавства, після особистого подання Генерального прокурора прохання до Верховної Ради про зняття недоторканності, 20 днів це питання розглядається в Комітеті з питань регламенту, членом якого до речі є і Олександр Єфремов. Після цього, якщо комітет таки задовольнить прохання прокуратури, щонайменше 226 народних депутатів мають проголосувати в парламенті за її зняття. Якщо голосування буде провалене, повторно його виносити не можна, окрім як при наявності додаткових доказів вини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Проти нардепа Єфремова відкрито друге кримінальне провадження 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2014 5453
Еще материалы раздела «Україна»