НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2014 3308

У Європі шириться рух протидії потуранню російському агресору

Провідні європейські ЗМІ виступили з закликом до політиків припинити політику умиротворення президента РФ Володимира Путіна.

З відповідним закликом виступив головний редактор польської Gazeta Wyborcza Адам Міхнік, лист якого передрукували 12 провідних європейських видань. Серед них, El País (Іспанія), La Stampa (Італія), Le Monde (Франція), Diе Welt (Німеччина), Denník SME (Словаччина), Der Standard (Австрія), De Volkskrant (Нідерланди), Hospodarske Noviny (Чехія), Dario de Noticias (Португалія), Lietuvos Rytas (Литва).

У своєму листі Міхнік нагадав, про трагічні наслідки «лицемірства, дурості і промовчування інтелектуальної еліти» перед діями Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна. «Заплющення очей на анексію Австрії, Чехословаччини, Прибалтики завжди залишиться соромом Європи», - написав Міхнік.

«Сьогодні Європа мовчить про агресивну імперіалістичну політику президента Росії Володимира Путіна. Захід терпить його авантюрну політику, яка явно порушує суверенітет інших країн: Молдови, Латвії, Грузії, і, перш за все, - України», - обурився польський дисидент.

Він закликав інтелектуальну еліту Європи тиснути на своїх політиків, аби вони протистояли агресивній політиці Путіна. «Теперішня війна з Україною, розпочата з анексії Криму і продовжена на сході країни, є так само ганебною, трагічною і небезпечною… Політика умиротворення – це шлях в нікуди», - переконує Міхнік.

«Досвід вчить, що вести діалог з Путіним без єдності та твердості – це марна трата часу. Він не рахується зі слабкими і безвольними, а саме так зараз поводяться країни ЄС ,які кидають слова на вітер і намагаються провести Кремлю спільну червону лінію. Путін і далі постачає зброю і найманців, концентрує свої війська вздовж кордону, але українці мають право вибору європейського шляху демократичних стандартів… Можливо, зараз на Сході України вирішується майбутнє Євросоюзу», - додав він.

Міхнік і його колеги-редактори провідних видань, закликають ЄС до солідарної відповіді Росії із «застосуванням усіх напрямків тиску: зупинка постачань будь-якої зброї Росії, економічні та політичні санкції».

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

4.00 / 4
У Європі шириться рух протидії потуранню російському агресору 4.00 5 4
Політика / Україна
29.07.2014 3308
Еще материалы раздела «Україна»