НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.07.2014 791

Україну закликали виконати «домашнє завдання» для отримання кредиту stand-by

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард закликає владу України продовжувати реалізацію спланованих реформ, зокрема пакета заходів для завершення першого перегляду кредитної програми співпраці з Фондом stand-by.

Як зазначено в повідомленні МВФ у вівторок, Лагард обговорила останні політичні події та зусилля української влади з упровадження реформ, підтриманих програмою МВФ на зустрічі з главою Національного банку України Валерією Гонтаревою та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним у Вашингтоні 28 липня.

МВФ 30 квітня затвердив кредитну програму stand-by для України на SDR10, 976 млрд (близько $17,1 млрд), розраховану на два роки. На початку травня Фонд перерахував перший транш SDR2, 058 млрд (близько $3,2 млрд), з яких SDR1, 29 млрд (близько $2 млрд) - уряду на підтримку бюджету.

Місія МВФ прибула до України для першого перегляду програми 24 червня та працювала до 18 липня. У рамках першого перегляду обговорювали питання коригування макропрогнозу й державного бюджету на 2014 рік, зокрема з огляду на нестабільну ситуацію в Донецькій та Луганській областях.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк провели телефонні розмови з Лагард, під час яких запевнили в готовності країни виконати всі зобов'язання в рамках програми stand-by. За словами глави держави, українська влада разом з місією МВФ розробила скоригований подальший план реформ для реалізації програми з метою подальшого узгодження на Раді директорів МВФ, яка має відбутися другій половині серпня.

Зі свого боку Лагард застерегла українських політиків від популізму і зайвих обіцянок під час передвиборної кампанії, оскільки в умовах поточної фінансово-економічної ситуації в країні вони не зможуть бути реалізовані.

У разі позитивного рішення ради директорів Україна отримає другий транш кредиту в розмірі близько $1,4 млрд.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Україну закликали виконати «домашнє завдання» для отримання кредиту stand-by 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
29.07.2014 791
Еще материалы раздела «Економіка»