<
НОВИНИ ДНЯ: ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2014 1063

Кличко порадив киянам готуватися до прохолодних батарей взимку

Температура батарей опалення в житлових будинках Києва нинішньої зими буде дещо нижча, ніж зазвичай, у зв'язку з нестачею газу, попередив мер української столиці Віталій Кличко.

«Нам необхідно позбутися газової залежності від Росії, і ми розуміємо, що цей період буде непростим. Для того щоб акумулювати газ для опалення житла в столиці взимку, було призупинено постачання гарячої води в будинки. Взимку нам доведеться понизити температуру під час опалення на один-два градуси. Ми маємо доводити інформацію до населення про важливість впровадження енергозберігаючих технологій», - заявив мер.

Він додав, що непроста ситуація з підготовкою до опалювального сезону нині склалася не лише в столиці, а й в усій Україні.

Кличко наголосив, що в умовах дефіциту газу під час підготовки до опалювального сезону в Києві необхідно впроваджувати енергозберігаючі технології. «Треба говорити чесно - у нас буде непроста зима. І ми маємо зробити все, щоб вона минула для жителів столиці якомога безболісніше. Нам треба доводити інформацію до населення про важливість впровадження енергозберігаючих технологій, утеплення будинків і додаткового обігріву, якщо необхідно, електроприладами, а не газовими конфорками», - зазначив він.

Мер також доручив перевірити комунікації та електричні мережі, щоб підготуватися до підвищеного споживання електроенергії під час опалювального сезону.

Він також із жалем констатував, що державні ЖЕКи не завжди ефективно можуть виконувати свою роботу. «Упевнений, що ми маємо знаходити оптимальну альтернативу ЖЕКам й отримувати більш якісний сервіс від приватних підприємств, де існує конкуренція сервісу і цін. Це ключова річ для отримання якісного, швидкого та дешевого сервісу», - сказав мер.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Кличко порадив киянам готуватися до прохолодних батарей взимку 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2014 1063
Еще материалы раздела «Україна»