<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.08.2014 867

Сергій Тігіпко: Замороження соціальних стандартів – це злочин

Не можна вирішувати проблеми з наповненням бюджету за рахунок соціально незахищених категорій населення, вважає лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко. Про це політик заявив під час круглого столу «Економічний патріотизм як основа національної єдності», організованого партією «Сильна Україна».

 

«Якщо нинішня влада буде латати бюджетні проблеми за рахунок соціальних стандартів, це буде шлях в нікуди. Я прекрасно пам’ятаю ситуацію 2010 року. Тоді було важче в економічному плані, ніж сьогодні – за 2009 рік було падіння ВВП на 15%. Цього року тільки 7% падіння, тобто ситуація оптимістичніша. Тоді теж стояло питання знижувати соціальні стандарти чи ні – і тоді не пішли на зниження. Сьогодні це роблять. Заморозити соціальні стандарти – це злочин», – переконаний політик.

Він підкреслив, що навіть у нинішній ситуації, коли на Сході країни йдуть військові дії, влада зобов’язана проводити реформи, які покращать життя людей.

«Під час війни реформ має бути більше. Вони мають бути більш радикальними. Вони мають бути глибшими. Для цього є дві причини. По-перше, у нас з’явилися додаткові витрати. Нам потрібно ці гроші заробити. Програємо економіку – програємо війну. По-друге, зараз зростає недовіра як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку. Реформи можуть поліпшити ситуацію», – вважає він.

За словами Сергія Тігіпка, існують чіткі та універсальні критерії, за якими світова спільнота оцінює інвестиційний клімат в державі. Вони відображені в рейтингу Doing Business. Багато чого за цими напрямками було зроблено в 2010-2013 рр., що дозволило Україні піднятися в рейтингу на 15 позицій за рік. Сьогодні в Україні немає істотного прогресу за цими критеріями в порівнянні з минулим роком. Хоча ані війна, ані падіння ринків не заважає цього прогресу досягти.

«Якщо влада не знає, що робити, нехай візьме рейтинг Doing Business, там вказані 10 критеріїв, за якими оцінюється інвестиційний клімат в країні, і працює за цими напрямками. Крім того, потрібно проводити секторальні реформи. Зібрати таксистів – дізнатися, яка проблема у них, чим їм допомогти. Зібрати переробників. Зібрати людей, які працюють в сільському господарстві… З кожним сісти і прийняти на державному рівні ті рішення, які потрібні цим секторам. Але влада нічого не робить», – резюмував С. Тігіпко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сергій Тігіпко: Замороження соціальних стандартів – це злочин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.08.2014 867
Еще материалы раздела «Суспільство»