<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
28.08.2014 1375

НБУ повинен упередити виведення коштів за кордон

Асоціація „Український Кредитно-Банківський Союз” запропонувала НБУ низку заходiв щодо для стабілізації ситуації на валютному ринку.  

Банкiри радять упередити виведення коштів за кордон завдяки запровадженню щоденного аналізу 50 найбільших заявок по всій країні на придбання валюти за контрактами у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Терміни розрахунку за цими контрактами та надходження валютної виручки необхідно встановити на рівні 30 днів, замість існуючих 90.

Також з метою відновлення довіри з боку населення до валютних вкладів та їх повернення у банківську систему, УКБС запропонував Нацбанку скасувати обмежувальну норму з часткового повернення вкладів в іноземній валюті, строк виплати яких настав.

Серед інших напрацьованих експертами пропозицій щодо валютного регулювання: тимчасова заборона двосторонньої торгівлі валютою на МВРУ; здійснення розміщення депозитних сертифікатів НБУ з адекватною доходністю; дозвіл на зміну валютного курсу в межах однієї установи на протязі операційного дня та в різних точках продажу (з врахуванням регіональних особливостей).

Для підтримки поточної ліквідності і забезпечення своєчасних розрахунків між суб’єктами господарювання УКБС звертає увагу на необхідності спрощення процедури отримання банками рефінансування, зокрема, шляхом забезпечення доступу всіх банків до рефінансування шляхом встановлення лімітів.

З тією ж метою, на переконання експертів УКБС, доцільно встановити порядок проведення розрахунків, за яким банки повинні приймати платіжні доручення на переказ коштів до виконання у межах залишку на рахунку на момент отримання платіжного доручення та перераховувати їх одержувачу не раніше другого робочого дня після отримання платіжного доручення.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ повинен упередити виведення коштів за кордон 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
28.08.2014 1375
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»