<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2014 1045

Вступити до НАТО Україна зможе не скоро - Расмуссен

Україна може порушити питання співпраці з НАТО лише після проведення парламентських виборів та якщо новий склад парламенту схвалить законопроект про скасування позаблокового статусу країни, заявив у понеділок генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Ми маємо дочекатися виборів до нового парламенту України. Якщо нова влада змінить законодавство щодо позаблокового статусу України, то я би очікував, що Україна потім порушить питання в комісії НАТО-Україна, й на підставі цього буде сформовано основи для подальшої співпраці між НАТО й Україною", - заявив Расмуссен. Він зазначив, що "часові рамки для цього визначити складно".

Генсек НАТО наголосив, що для вступу України до альянсу їй потрібно буде досягти низки критеріїв, на реалізацію яких також піде велика кількість часу.

Як заявив на засіданні уряду в п'ятницю прем'єр України Арсеній Яценюк, Кабінет Міністрів вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу країни.

"Відповідно до рішення РНБО уряд України вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу Української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО", - заявив прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вступити до НАТО Україна зможе не скоро - Расмуссен 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2014 1045
Еще материалы раздела «Україна»