<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
03.09.2014 1378

«Укроборонпром» планує спільні проекти з виробництва і модернізації озброєнь з Польщею

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов заявив, що Україна і Польща повинні об’єднати зусилля для підвищення обороноздатності обох країн.  

«В Україні та Польщі реалізуються схожі державні програми. Вони мають кардинально оновити технології та виробничу базу українського і польського ОПК. Мета – випуск сучасних зразків ОВТ для власних армій, а також – інноваційної, конкурентоспроможної продукції в інтересах третіх країн», - зазначає Романов.

Українські спецекспортери співпрацюють із Польщею з 1993 року. Авіаційна та бронетанкова техніка, а також високоточна зброя – основні напрямки українського військового експорту. Романов вбачає кілька аспектів розвитку двостороннього ВТС, з огляду на можливості польських і українських підприємств.

«По-перше, - це обмін технологіями та спільні проекти з виробництва нових зразків озброєнь та військової техніки. Активізація цього напрямку удосконалить існуючі технології і дозволить реалізувати перспективні проекти. Другий аспект – просування спільних проектів на ринки третіх країн. Ми пропонуємо модульний принцип модернізації бронетехніки та систем ППО радянського виробництва. Це дозволяє обирати різні формати модернізації, скажімо, танків та легких бойових машин», - говорить Романов.

Він відзначив унікальні можливості України з ремонту та модернізації бойових авіаційних комплексів, військово-морської техніки, бронетехніки, артилерії, систем ППО. За його словами, Концерн пропонує польській стороні проекти із нарощення обсягів спільного виробництва та модернізації ОВТ.

«Ми готові до спільних проектів з ремонту і модернізації ОВТ Війська Польського та ЗСУ. Можемо разом ремонтувати кораблі польських ВМС, постачати та ремонтувати головні газотурбінні агрегати для польського суднобудування», - зауважив генеральний директор ДК «Укроборонпром».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Укроборонпром» планує спільні проекти з виробництва і модернізації озброєнь з Польщею 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
03.09.2014 1378
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»