<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2014 2763

Закордонні рахунки "Сім’ї" можуть "розморозити" - експерт

Закордонні рахунки минулої влади, які були свого часу "заморожені", можуть знову відкрити через бездіяльність правоохоронних органів.

Про це сказав голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, повідомляє "Укрінформ".

"Усі наразі "заморожені" за кордоном активи минулої влади найближчим часом будуть "розморожені", якщо Генеральна прокуратура не візьметься за голову і не почне робити елементарні процесуальні дії. Я наголошую, якщо рахунки за кордоном Клюєва, Захарченка та інших будуть "розморожені", то це "розмороження" має конкретне прізвище посадовця, який не виконав свою роль", - сказав Шабунін.

За його словами, велика політична корупція була і залишається в Україні найбільш швидким і прибутковим бізнесом.

"Поміняти це можна виключно за наявності політичної волі. Корупція завжди має прізвище. Корупція - це не щось ефемерне. Під корупцією завжді стоїть чийсь підпис. Або - не стоїть", - додав він.

Окрім того, Шабунін навів і конкретні цифри, що свідчать про протидію боротьбі з корупцією на різних щаблях влади в Україні.

"За останні півроку Держфінмоніторинг передав у правоохоронні органи інформацію про підозрілі транзакції  на загальну суму в 133 млрд грн. У ході досудового розслідування цих справ було арештовано 870 мільйонів, після судового розгляду залишилося 26 млн до повернення державі, а повернули 380 тис. грн. Ці цифри говорять краще, ніж будь-які політичні заяви", - підсумував голова правління Центру протидії корупції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Закордонні рахунки "Сім’ї" можуть "розморозити" - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
14.09.2014 2763
Еще материалы раздела «Україна»