НОВИНИ ДНЯ: Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до Українивсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2014 08:04 737

Турчинов розповів, який із "законів по Донбасу" збирається підписати

Спікер Верховної Ради підпише той варіант закону про особливий статус деяких регіонів Донбасу, який був проголосований у сесійній залі.

 

Про це заявив голова ВР Олександр Турчинов в інтерв’ю ТСН.Тиждень.

Відповідаючи на запитання щодо змін у тексті закону про особливий статус деяких регіонів Донбасу, які з’явилися після голосування, Турчинов повідомив, що профільний комітет Верховної Ради ще не подав документ йому на підпис.

"Після того, як депутатам був розданий відповідний законопроект, до Парламенту надійшов варіант нової редакції цього закону - на заміну раніше поданого", - зазначив Турчинов.

За його словами, він поставив до відома президента про те, що під час розгляду цього питання у сесійній залі не було відомо про існування законопроекту у новій редакції.

"Тому спікер Верховної Ради може підписати тільки той текст, за який проголосували парламентарії, і у якому міститься норма про визначення постановою парламенту районів, міст, селищ та сіл Донецької та Луганської областей, у яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування", - пояснив Турчинов.

При цьому Турчинов зазначив, що, "безумовно, до цих законів є багато зауважень", проте вони є "предметом компромісу" і "форматом мирної ініціативи президента України".

Також він знову підкреслив, що жодних втручань у роботу системи "Рада" не було, що підтверджено і ретельною перевіркою Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

На думку спікера ВР, ухвалення "законів по Донбассу" дозволить виграти час для зміцнення Збройних Сил України.

"Я не вірю, що Росія має бажання мирним шляхом розв’язувати проблеми. Але сьогодні ми маємо використати перемир’я для посилення обороноздатності і зміцнення Збройних Сил", - додав він.

За словами Турчинова, якщо мирні ініціативи Порошенка не будуть реалізовані, "закони по Донбасу" треба буде негайно скасувати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Турчинов розповів, який із "законів по Донбасу" збирається підписати 5.00 5 1
Політика / Україна
22.09.2014 08:04 737
Еще материалы раздела «Україна»