<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
13.10.2014 972

Олексій Кривопішин: У Києві після капремонту вийшли на маршрути 12 електричок

Після капітального ремонту 12 електропоїздів вийшли в Києві на маршрути міської електрички. Начальник Південно-Західної залізниці та автор проекту Олексій Кривопішин разом з мером Києва Віталієм Кличком проїхав на відремонтованому вагоні від ж/д станції «Дарниця» до станції «Троєщина-2».

 

Телеканалу TVI Олексій Кривопішин повідомив, що 12 електропоїздів були відремонтовані за три тижні завдяки спільним зусиллям Південно-Західної залізниці та Київської мерії.

«Цей проект запускається на всю потужність, яка була закладена. Це дозволяє забезпечити нормальний інтервал між поїздами. З «Київпастрансом» вирішено проблеми підвезення пасажирів, розроблено нові маршрути для пересадки і зручного слідування пасажира на той чи інший пересадочний пункт », – підкреслив Кривопішин.

Водночас, він звернув увагу мера Києва на те, що потрібно купувати новий рухомий склад. «Спільними зусиллями з київською владою ми будемо вирішувати це питання, адже електрички виробництва 79-80-го років вимагають постійного ремонту»,– зазначив Кривопішин, повідомивши, що у п’ятницю підписано Меморандум розвитку проекту «Міська електричка» між Південно-Західною залізницею і КМДА.

Також Кривопішин розповів, що ПЗЗ побудувала нові платформи на станціях «Київ-Волинський», «Вишгородська» і «Святошино». «На «Святошино» міська електричка по кільцю не заходить, але це буде наступний наш етап, оскільки щодоби сюди прибуває до Києва близько 30 тисяч пасажирів. Їх потрібно звідти забирати», – додав Кривопішин.

Як раніше заявляв Олексій Кривопішин, «Міська електричка» – єдиний вид громадського транспорту, що дозволяє за 50 хвилин по кільцю об'їхати весь Київ. Інтервал між поїздами – 15 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 4
Олексій Кривопішин: У Києві після капремонту вийшли на маршрути 12 електричок 5.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
13.10.2014 972
Еще материалы раздела «Столиця»