<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішаєвсі новини дня
16.10.2014 1129

Адамовський і Грановський програли екс-партнерам за кордоном уже другий суд

Андрій Адамовський і його компанія Stockman Interhold SA повинні виплатити своїм колишнім компаньйонам по Oledo Petroleum Ltd Андрієві Малицькому та Ігореві Філіпенку 35,8 млн дол. Відповідне рішення виніс 1 жовтня 2014 року комерційний суд Британських Віргінських островів (БВО) в суперечці між компаньйонами по Oledo Petroleum Ltd, яка тривала п'ять років.

Суд постановив, що Адамовський не зміг виправдати своїх дій щодо "привласнення в односторонньому порядку і без попереднього оголошення єдиного активу компанії Oledo", – зазначив суддя. Зараз справа перейшла на стадію виконання судового рішення.

Нагадаємо, на початку 2010 року компанія Oledo продала свій пакет акцій українського бізнесу з реалізації нафтохімічної продукції "Вік Ойл" англо-російському нафтовому гігантові ТНК-BP. Протягом наступних 48 годин кошти від продажу "Вік Ойл" були переведені з рахунку компанії на рахунки компанії на БВО – Stockman Interhold SA, яка належить Адамовському. У 2012 р. Андрій Малицький та Ігор Філіпенко, акціонери компанії Oledo, які володіли 50% акцій, подали на БВО позов проти Адамовського та компанії Stockman.

Цей судовий розгляд вже був об'єктом уваги українських ЗМІ. "Дзеркало тижня" нещодавно писало про угоду Oledo, яку Адамовський здійснив за допомогою свого партнера Грановського, кандидата в депутати від Блоку Петра Порошенка, молодшого партнера фірми Stockman Interhold. Пізніше Stockman стала фігурантом ще однієї скандальної історії – корпоративного конфлікту з європейським інвестором Arricano за ТРЦ SkyMall.

Нагадаємо, судовий розгляд з Arricano Адамовський і Грановський також програли у 2014 році. В серпні 2014-го Лондонський міжнародний арбітражний суд (LCIA) в суперечці про право call-опціону на ТРЦ SkyMall ухвалив рішення на користь Arricano. Суд вирішив, що 2010 року Arricano на законних підставах виконала call-опціон, і повернув чинність договору 2010 року, згідно з яким ціна реалізації опціону становить 51,4 млн дол.

Через кілька днів після цього представники Arricano повідомили пресі, що Адамовський і Грановський перешкоджають законній реалізації рішення арбітражу в Україні: права на об'єкт були незаконно передані банку "Південний", а материнська компанія "Призма Бета" передана третім особам – "Файненсіснг енд Інвест Солюшнз Б.В." Аrricano неодноразово звертався до представників влади з проханням сприяти правовому вирішенню конфлікту в Україні. Тема незаконних дій екс-партнерів Аrricano також порушувалася на зустрічі іноземних бізнесменів із президентом Петром Порошенком 3 жовтня. Тоді президент пообіцяв розібратися з присутністю в його списку Олександра Грановського, кандидата від Блоку Петра Порошенка №58.

Оценка материала:

5.00 / 1
Адамовський і Грановський програли екс-партнерам за кордоном уже другий суд 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
16.10.2014 1129
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»