<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.10.2014 10:48 12485

Ігор Мазепа: Держава повинна знижувати регуляторний тиск на малий і середній бізнес

Дієвим стимулом розвитку підприємництва стане створення необхідних умов для його підтримки. Про це кандидат в депутати від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Ігор Мазепа сказав в ефірі Студії live на 112 каналі.

 

«Проблеми малих господарств можна звести до 2 пунктів: це відношення з владою, регуляторними органами - податковою, міліцією, прокуратурою, суддями і так далі. І друге - питання підтримки цього бізнесу», - сказав він.

При цьому зазначив, що стосовно регулювання діяльності різними державними органами більшість підприємців скажуть: «Не чіпайте і просто не заважайте вести бізнес». Зокрема, повинні скорочуватися і спрощуватися технічні, пожежні, санітарні та інші вимоги, а ефективність роботи контролюючих органів повинна визначатися не за кількістю зібраних штрафів, а за рівнем стабільності надходжень до бюджету, якості послуг, які надаються населенню, безпеки та зручності життя в місті чи селищі.

«Що стосується стимулів для розвитку, то тут стоїть питання створення умов або бази, коли підприємці, маючи обгрунтований бізнес-план, можуть звернутися в спеціалізовані банківські установи, які можуть бути профінансовані, в тому числі закордонними інвесторами, щоб отримати невеликий кредит, але з вигідними ставками. І це буде вже великою допомогою», - пояснив І. Мазепа.

Крім того, на його думку, в нинішній важкій ситуації держава зобов'язана підтримувати великі підприємства, які мають не тільки потужний для всієї економіки бізнес-ефект, але також мають величезну соціальну відповідальність, а також унікальні наукомісткі підприємства з реальною високою вартістю, втрата яких тільки шкодитиме на довгі роки вперед.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ігор Мазепа: Держава повинна знижувати регуляторний тиск на малий і середній бізнес 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.10.2014 10:48 12485
Еще материалы раздела «Економіка»