НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
27.01.2015 17:42 4596

Фонд гарантування вкладів на початку лютого розпочне виплати вкладникам VAB Банк

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закінчив аналіз електронної бази даних про вкладників та перевірку відповідності копіям документів вкладників із справ з оформлення рахунків. До кінця січня 2015 року на основі опрацьованої інформації про вкладників  Фондом гарантування буде надано неплатоспроможному банку ПАТ «ВіЕйБі Банк» цільову позику. Очікується, що виплати вкладникам ПАТ «ВіЕйБі Банк» за рахунок цільової позики розпочнуться на початку лютого 2015 року.

 

Фонд гарантування вкладів повідомляє, щов ході аналізу було виявлено велику кількість помилок, що потребувало додаткового уточнення, при цьому опрацювання частини записів про вкладників ускладнювалося реєстрацією їх місця проживання в зоні АТО і АР Крим. Про точну дату та порядок виплат буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду — www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ «ВіЕйБі Банк» —  www.vab.ua/ukr та у відділеннях даного банку.

За обсягом вкладів фізичних осіб VAB Банк є найбільшим з усіх неплатоспроможних банків, що були передані Фонду з метою виведення з ринку. Обсяг вкладів фізичних осіб в межах гарантованої  суми становить понад 7 млрд грн. При цьому майже 5 млрд грн підлягають виплаті вкладникам протягом дії тимчасової адміністрації. Загальна кількість вкладників, які можуть звернутися за виплатами в межах гарантованої суми понад 145 тисяч осіб.

З метою виведення неплатоспроможного банку з ринку найменш витратним способом, Фондом гарантування було проведено пошук потенційних інвесторів. Від потенційних інвесторів було отримано заявки на відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку. В даний момент Фонд гарантування закінчив кваліфікаційний відбір інвесторів і очікує від них пропозиції з конкретними умовами відчуження активів і зобов’язань неплатоспроможного банку. Порядок виплат вкладникам ПАТ «ВіЕйБі Банк», чиї договори закінчуються після завершення тимчасової адміністрації, буде визначено після обробки пропозиції і затвердження Фондом гарантування способу виведення банку з ринку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фонд гарантування вкладів на початку лютого розпочне виплати вкладникам VAB Банк 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
27.01.2015 17:42 4596
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»