<
НОВИНИ ДНЯ: Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітнявсі новини дня
29.01.2015 3904

НБУ рефінансував «сімейні» банки Януковича на 2,5 млрд грн

Національний банк України 27 січня розсекретив інформацію про те, яким банкам, коли і на які суми видав рефінансування в 2014 році.

Після публікації розмірів рефінансування, знайшла підтвердження й інформація про те, що НБУ допомагає банкам, які належать колишньому оточенню екс-президента Віктора Януковича та його сина Олександра.

До втечі Януковичів, «Всеукраїнський банк розвитку», який офіційно на 100% належить Олександру, отримав більше півмільярда гривень. А з квітня по липень минулого року - додатково 900 млн гривень.

Отримував рефінансування ще один банк, наближений до Януковича-молодшого - "Укрбізнесбанк". Загалом за минулий рік - більш ніж 1 млрд гривень, підрахувала "Українська правда".

Порція «рефінансу» дісталася і банку братів Клименків. «Юнісон банк» отримав 92 млн гривень. Порівняно невелика сума пояснюється тим, що банк невеликий та отримав ліцензію лише в 2013 році.

364 млн гривень отримав "БГ Банк", який, за даними "Форбс", з 2013 року контролюють родина колишнього Генпрокурора Віктора Пшонки і Сергій Курченко, власник компанії "СЄПЕК". Минулої неділі СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму суб’єктами, що входять до групи компаній "СЄПЕК". Обидва власники з весни 2014 року переховуються у Росії, а в сам "БГ Банк" восени введена тимчасова адміністрація.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ рефінансував «сімейні» банки Януковича на 2,5 млрд грн 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
29.01.2015 3904
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»