<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2016 1447

Останній шанс Трампа викинути антиклінтонівський козир

І ось лише зараз, хоча все ще з пересторогами, я ризикну зробити прогноз, що на президентських виборах в США виграє Хіларі Клінтон. Пересторога - якщо не відбудеться чогось надзвичайного. Маю на увазі якогось нового потужного викиду компромату на Клінтон. А те, що далеко не усі скелети з політичного гардеробу Хіларі вже витягнуті на світло сумніватися не доводиться.

 

Це, до речі, ще вдарить по ній. І битиме постійно після обрання президентом. Якщо Хіларі Клінтон обирається для того, щоб увійти в історію сильним президентом (який до того ж обирався двічі), її основним пріоритетом має стати не економіка, не зовнішня політика чи безпека, а відновлення довіри до себе.

Тому, якщо виборчий штаб Трампа має якийсь потужний антиклінтонівський козир в рукаві, найкращий час витягнути і пустити його в гру будуть наступні кілька днів до третіх президентських теледебатів. Тим більше, що модератором дискусії буде журналіст прихильного до Трампа телеканалу Фокс.

Але в цьому і полягає безвихідь Трампа. Схоже, він вже не може виграти президентські вибори, якщо їх не програє Клінтон. І це не просто «фігура мови». Ті кілька штатів, які сумнівались, за які тривала основна боротьба претендетів і їх партій, поступово, невпевнено, але схиляються на сторону Клінтон.

Проте, навіть якщо якимось чудесним способом Трамп знайде спосіб переламати ситуацію в цих трьох-чотирьох штатах, він все рівно не набирає заповітні 270 голосів виборщиків. Йому потрібна перемога в якомусь великому штаті, що вважається демократичним. Таким штатом оглядачі називають Пенсильванію. І ці ж оглядачі в один голос стверджують, що без голосів жінок Трамп не має в Пенсильванії жодних шансів.

А жінки говорять про Трампа. Не ті, і не так, як цього хотілося би самому мільйонеру.

Вже 11 жінок заявили публічно про сексуальні домагання або непристойну поведінку Дональда Трампа. І їх приклад надихне не знати ще скільки їх колег по нещастю. Уже трохи знаючи натуру Дональда Трампа, складається враження, що до дня голосування, а можливо і після того, ми чутимемо нові і нові імена тих, повз чиї спідниці і блузки не зумів спокійно пройти республіканський номінант на посаду президента.

Сам Трамп все відкидає. Звинувачує цих жінок. Підкреслює, що всі ці розмови точаться про нього, яким він був 10 або більше років тому. Трамп купається у народній підтримці. У підтримці 40% американців. Схоже, що йому це подобається.

Але щоб виграти на виборах, їх мало би бути 48-49%. А от цього, схоже, уже ніколи і не станеться.

Тому з більшою впевненістю ніж будь-коли (з впевненістю, яка базується не на вірі, а на розрахунках) очікуємо, що новим президентом США, вперше в історії цієї держави, стане Вона.

Автор: Богдан Яременко, дипломат, голова правління «Майдан Закордонних Справ»

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Останній шанс Трампа викинути антиклінтонівський козир 5.00 5 2
Політика / Світ
16.10.2016 1447
Еще материалы раздела «Світ»