НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Росія
28.10.2016 2050

Путін заявив, що згоден відновити поставки газу в Україну лише за умови передоплати

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія може відновити постачання газу в Україну «в будь-яку секунду» після передоплати.

 

». «Ми з президентом України за його ініціативою обговорювали питання з газопостачанням України. Він поставив запитання, чи може Росія відновити постачання. Звичайно, може в будь-яку секунду. Для цього нічого не потрібно – у нас є контракт і доповнення до нього. Потрібно лише одне – передоплата», - сказав Путін.

«Сьогодні ціна для України буде не вищою, ніж у сусідніх держав, зокрема, для Польщі. Найактуальнішу цінову ситуацію я не знаю, але на момент нашої розмови (з Порошенком – УНІАН) Польща у нас за договірними зобов'язаннями купувала газ по 184-85 дол. за тис. куб. Україні ми могли б продавати по 180 дол. Я цю ціну назвав – 180 дол. за тис. куб», - зазначив Путін.

За його словами, «відповідь України була, що краще купувати за реверсом, що є порушенням контакту «Газпрому» з його західними контрагентами». При цьому Путін запевнив, що Росія дивиться на це крізь пальці й з розумінням».

«Наскільки мені відомо, вартість газу для кінцевого промислового споживача в Україні сьогодні вже перевищує 300 дол. за тис. куб. Ми пропонуємо продавати по 180, але у нас брати поки що не хочуть», - сказав він.

Путін заявив, що є підстави вважати, що посередники, які беруть участь у цих операціях, купуючи газ за реверсом, «близькі серцю керівників паливно-енергетичного комплексу в Україні».

«Прапор їм у руки, хай вони працюють, головне, щоб вони забезпечили транзит до європейських країн», - підсумував російський лідер.

20 жовтня 2016 року комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко зазначив, що вважає можливість закупівлі газу в РФ для проходження опалювального сезону 2016-2017 років крайнім варіантом, до якого не доведеться вдаватися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін заявив, що згоден відновити поставки газу в Україну лише за умови передоплати 5.00 5 1
Політика / Росія
28.10.2016 2050
Еще материалы раздела «Росія»