<
НОВИНИ ДНЯ: Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйцявсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2016 686

Україна дозволила французькій компанії Engie зберігати газ в українських ПСГ

Угоду було підписано в присутності прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра економіки і фінансів Франції Мішеля Сапена.

Україна надала французькій компанії Engie можливість зберігати газ в українських газових сховищах. Як повідомили в прес-службі уряду України, відповідні домовленості були досягнуті й закріплені в угоді між Engie і українським держхолдингом "Укргазвидобування", підписаному в рамках українсько-французького ділового форуму в Парижі.

"Угода була підписана у присутності прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і міністра економіки і фінансів Франції Мішеля Сапена", - повідомили в прес-службі.

Сьогодні в Парижі проходить українсько-французький діловий форум.

Франція - шостий торговий партнер України серед країн ЄС. За 8 місяців поточного року товарообіг між двома країнами склав 1,2 мільярда доларів. Основними статтями українського експорту до Франції є продукція агросектору та легкої промисловості.

Компанія Engie (колишня назва - GDF Suez) - велика французька енергетична і газова компанія зі штаб-квартирою в Парижі. Основний власник компанії - уряд Франції (35,7%), у вільному обігу перебуває ще близько 57% акцій.

Компанія здійснює діяльність у сфері генерації, передачі та постачання електроенергії, видобутку, транспортування і постачання природного газу, а також в області альтернативних джерел енергії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна дозволила французькій компанії Engie зберігати газ в українських ПСГ 5.00 5 1
Політика / Україна
28.10.2016 686
Еще материалы раздела «Україна»