НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.09.2018   Київ, Україна   Національний Корпус, radiosvoboda.org, unn.com.ua

«ЮраВиходь»: під ГПУ протестують через видачу добровольця Тумгоєва Росії

Представники націоналістичних організацій, зокрема «С14», ВО «Свобода», «Традиція та Порядок», «Національний корпус», зібралися під будівлею Генеральної прокуратури на акцію протесту. Приводом для акції стала екстрадиція до Росії її громадянина, етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.
«Сьогодні націоналістичні сили з народними депутатами прийшли під ГПУ, щоб висловити своє обурення і протест проти того, що влада вислала учасника АТО родом з Інгушетії за домовленістю із ФСБ до Росії фактично на страту. Ви розумієте: він воював проти Росії – і його вислали до Росії», – повідомив представник прес-служби «Національного корпусу».
Від Луценка вимагають вийти до мітингувальників. Активісти підтягнули бак для роздільного сміття до дверей будівлі ГПУ, підлили у нього розпалювач і підпалили його. Полум’я відразу загасили шлангом із середини. Також зсередини будівлі прокуратури час від часу розпилюють газ, аби активісти відступили від дверей. Відбуваються сутички між правохоронцями і активістами. Поліція, яка охороняє будівлю ГПУ, застосувала воду проти мітингувальників після того, як учасники акцію спробували зайти до приміщення, повідомляють учасники акції. Від учасників акції надійшла інформація, що в захисті будівлі брали участь представники силових відомств, у яких упізнали колишніх службовців «Беркуту».
Раніше в Генеральній прокуратурі заявляли, що Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам виправдано і у відповідності до законодавства. Натомість правозахисники стверджують, що Тумгоєва видали Росії таємно і з порушеннями закону, який забороняє видачу людини до країни, де її життю та здоров’ю загрожує небезпека.
31-річний Тімур Тумгоєв походить з Пригородного району Північної Осетії (до депортації інгушів – територія Інгуської РСР). До Харкова Тумгоєв прилетів із Стамбула в червні 2016 року. Оскільки його розшукувала ФСБ через Інтерпол, українські прикордонники затримали його, суд заарештував спочатку на сорок діб, а згодом взяв його під екстрадиційний арешт на час, поки тривала перевірка документів, наданих ФСБ. За словами очільника добровольчого батальйону Мусліма Чеберлоєвського, Тумгоєв воював проти російських гібридних сил. Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам вночі 12 вересня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, фотопроект, юмор, оккупация, Путин, экология, дети, искусство, культура, фотография, суд, акции, военная техника, мир, показы, Китай, Донбасс, праздники, Шахтер, ЗСУ, Польша, природа, Порошенко, корабли, Дмитрий Дятлов, Львів, Сергей Смоленцев, обстрелы, выборы, фотоконкурсы, Россия, сборная Украины, архитектура, спорт, путешествия, визиты, марш, политика, передовая, Бахмут, Одесса, зима, город, Киев, Киевщина, США, технологии, Динамо, футбол, авиация, уикенд, фестивали, Зеленский, соревнования, Верховная Рада, история, туризм, Крым, столкновения, коронавирус, терроризм, медицина, солдат, люди, традиции, портрет, ВСУ, пейзажи, выставки, церковь, стихийные бедствия, полиция, пожары, женщины, карантин, мода, митинги, Нацгвардия, ВМС, Карпаты, живопись, Александр Зубко, музыка, фотоподборки, автомобили, тест-драйв, ДСНС, Майдан, дизайн, война, Війна, пандемия, пляжи, НАТО, учения, животные, #Євромайдан, протесты, общество, Новый Год

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36