НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.02.2019   Київ, Україна   vechirniykiev.com.ua, unian.net

Мороз не перешкода - кияни приєдналися до світового флешмобу «Велосипедом на роботу»

Морозного лютневого ранку велосипедисти Києва зібрались на Майдані Незалежності аби приєднатись до міжнародного флешмобу. Головний задум  акції «Велосипедом на роботу» показати, що клімат не перешкода для двоколісних.
- Щодня на роботу їжджу на велосипеді, тому побачивши  у Facebook  анонс, вирішив приєднатись. Я взагалі досить досвідчений велосипедист.  Уже понад 5 років незважаючи на дощ, а іноді й сніг, їжджу велосипедом по місту.  Спочатку  у буденному  одязі, але з досвідом прийшло і те, що потрібен спеціальний. Маю 2 велосипеди, літній, та зимовий. Зимовий зібрав сам -  враховуючи  власні потреби, - розповів учасник акції Крамар Сергій.
Зимовий день «Велосипедом на роботу» щорічно проходить 8 лютого. По усьому світу люди реєструються на ресурсі winterbiketoworkday, а потім організатори визначають у яких країнах найбільше людей приєдналось до флешмобу. Цьогоріч Україна посіла 41 сходинку (станом на ранок 8 лютого) у топ-100, обігнавши Осло (Норвегія) та навіть Торонто (Канада). Загалом у акції взяло участь близько 35 учасників, хоча зареєструвалося 38.
- Основна ідея – привернути увагу до безпеки велосипедистів на дорогах. Але сьогодні також особлива дата для Асоціації велосипедистів Києва. Тому що сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велоконцепцію Києва. Оскільки велоінфраструктура у нас розвивається дуже повільно, то це гарна нагода вкотре привернути увагу наших проблем, - розповіла Наталя Князева, асистентка проектів Асоціації велосипедистів Києва.
Цікаво, що за підрахунками АВК, кількість велосипедистів в місті за рік зросла на 40%. Тому питання розвитку велосипедної інфраструктури для киян виникатиме все частіше.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
церковь, суд, Новый Год, пожары, ДСНС, Крым, портрет, ВМС, протесты, стихийные бедствия, оккупация, природа, соревнования, ЗСУ, мода, Львів, Майдан, авиация, Александр Зубко, уикенд, Польша, искусство, Війна, зима, Динамо, музыка, фотопроект, акции, спорт, сборная Украины, самолеты, визиты, фотоконкурсы, Киевщина, обстрелы, юмор, путешествия, Шахтер, передовая, медицина, Россия, пейзажи, футбол, Зеленский, технологии, коронавирус, дизайн, Нацгвардия, история, живопись, Китай, Донбасс, парады, фотография, марш, война, полиция, туризм, терроризм, учения, карантин, пляжи, тест-драйв, архитектура, #Євромайдан, Одесса, пандемия, город, политика, корабли, животные, Киев, военная техника, Порошенко, Дмитрий Дятлов, экология, митинги, культура, Карпаты, НАТО, фотоподборки, мир, ВСУ, люди, фестивали, традиции, автомобили, США, столкновения, солдат, Сергей Смоленцев, Бахмут, дети, общество, праздники, выставки, Верховная Рада, женщины, выборы, Путин

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36