НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.02.2019   Київ, Україна   vechirniykiev.com.ua, unian.net

Мороз не перешкода - кияни приєдналися до світового флешмобу «Велосипедом на роботу»

Морозного лютневого ранку велосипедисти Києва зібрались на Майдані Незалежності аби приєднатись до міжнародного флешмобу. Головний задум  акції «Велосипедом на роботу» показати, що клімат не перешкода для двоколісних.
- Щодня на роботу їжджу на велосипеді, тому побачивши  у Facebook  анонс, вирішив приєднатись. Я взагалі досить досвідчений велосипедист.  Уже понад 5 років незважаючи на дощ, а іноді й сніг, їжджу велосипедом по місту.  Спочатку  у буденному  одязі, але з досвідом прийшло і те, що потрібен спеціальний. Маю 2 велосипеди, літній, та зимовий. Зимовий зібрав сам -  враховуючи  власні потреби, - розповів учасник акції Крамар Сергій.
Зимовий день «Велосипедом на роботу» щорічно проходить 8 лютого. По усьому світу люди реєструються на ресурсі winterbiketoworkday, а потім організатори визначають у яких країнах найбільше людей приєдналось до флешмобу. Цьогоріч Україна посіла 41 сходинку (станом на ранок 8 лютого) у топ-100, обігнавши Осло (Норвегія) та навіть Торонто (Канада). Загалом у акції взяло участь близько 35 учасників, хоча зареєструвалося 38.
- Основна ідея – привернути увагу до безпеки велосипедистів на дорогах. Але сьогодні також особлива дата для Асоціації велосипедистів Києва. Тому що сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велоконцепцію Києва. Оскільки велоінфраструктура у нас розвивається дуже повільно, то це гарна нагода вкотре привернути увагу наших проблем, - розповіла Наталя Князева, асистентка проектів Асоціації велосипедистів Києва.
Цікаво, що за підрахунками АВК, кількість велосипедистів в місті за рік зросла на 40%. Тому питання розвитку велосипедної інфраструктури для киян виникатиме все частіше.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
архитектура, фестивали, праздники, митинги, портрет, уикенд, пейзажи, пляжи, Донбасс, корабли, самолеты, традиции, марш, Киевщина, ВСУ, военная техника, путешествия, протесты, НАТО, стихийные бедствия, терроризм, мода, церковь, показы, зима, столкновения, медицина, авиация, Львів, тест-драйв, Путин, Дмитрий Дятлов, туризм, выборы, фотоконкурсы, карантин, культура, общество, соревнования, Порошенко, футбол, дизайн, экология, технологии, Нацгвардия, город, сборная Украины, Новый Год, фотопроект, Майдан, Александр Зубко, политика, оккупация, пожары, визиты, история, передовая, юмор, ЗСУ, Верховная Рада, #Євромайдан, ВМС, учения, женщины, коронавирус, Россия, Сергей Смоленцев, война, спорт, Динамо, Одесса, музыка, люди, полиция, США, Крым, обстрелы, искусство, дети, Китай, автомобили, природа, пандемия, суд, живопись, Киев, животные, Бахмут, Польша, фотография, ДСНС, Карпаты, Зеленский, фотоподборки, Війна, акции, Шахтер, выставки, мир, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36