НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
22.03.2019   Київ, Україна   Facebook/ Кличко - мер
14725 Метки:  Кличко, метро, Киев, ремонт.

Як відремонтували столичну станцію метро «Святошин»

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин». Там повністю оновили платформу і приміщення станції та один з двох вхідних вестибюлів (другий закриють на ремонт завтра), встановили нову вхідну групу. Станція «Святошин» тепер повністю обладнана для людей з інвалідністю - на ній встановили ліфти, облаштували смуги тактильною плиткою. За словами мера столиці, тільки 12 станцій столичного метрополітену були оснащені або ліфтами або спеціальними підйомниками. «Святошин» стала 13 станцією - з найсучаснішим обладнанням.
«Цій станції – 48 років. І за цей час тут не робили такого ремонту. Ви б подивилися, яка тут була жахлива картина. Стара плитка, яка відвалювалася від стін через надмірну вологу. В пішохідних переходах - тріщини, в яких мешкали щури. Навколо виходів з метро - стихійний ринок, - відзначив Кличко. - Сьогодні станція має сучасний вигляд, стала гарною і комфортною. Також тут замінили електрообладнання та всі кабелі, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. Здійснили й гідроізоляцію станції. Тепер тут можна створювати мікроклімат в залежності від того, яка погода на вулиці. Також встановили 3 ліфти та 2 підйомники для людей з інвалідністю. Облаштували на всій станції і тактильні смуги для людей із вадами зору», - підкреслив мер.
В усіх приміщеннях станції встановили сучасну систему відеоспостереження, нову систему оповіщення та нову протипожежну сигналізацію, протипожежні двері. Кличко також зазначив, що в процесі ремонту довелося виправляти недоліки, які були допущені будівельниками під час будівництва станції у 1971 році.
Більша частина робіт завершена. Залишилося відремонтувати другий вестибюль станції з виходом до ринку та приміських електропоїздів. Його закриють на реконструкцію 23 березня. Там також встановлять ліфти для людей з інвалідністю та пасажирів з дитячими візочками. Загальна вартість робіт з реконструкції станції - понад 150 мільйонів гривень.
«Капітальний ремонт ми будемо робити на всіх старих станціях столичного метрополітену. Таких нині - 15. Наступною буде станція «Політехнічний інститут», - зазначив Кличко. Він відзначив, що Київський метрополітен – великий і складний механізм. Протяжність усіх гілок метро становить 69,5 кілометрів. Це - 52 станції. Щодоби послугами столичного метро користується півтора мільйона пасажирів.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
соревнования, стихийные бедствия, Одесса, Александр Зубко, Россия, Дмитрий Дятлов, традиции, Донбасс, искусство, футбол, оккупация, военная техника, самолеты, выставки, Зеленский, путешествия, экология, пляжи, визиты, ВСУ, праздники, Львів, юмор, технологии, автомобили, природа, животные, Бахмут, туризм, Карпаты, полиция, уикенд, терроризм, Порошенко, митинги, фотоконкурсы, Путин, Крым, пандемия, портрет, архитектура, показы, Нацгвардия, музыка, карантин, общество, Польша, спорт, суд, зима, ДСНС, фотопроект, Майдан, политика, медицина, мир, женщины, Киевщина, фестивали, солдат, выборы, Динамо, живопись, Новый Год, обстрелы, Війна, ВМС, передовая, Китай, столкновения, война, #Євромайдан, НАТО, церковь, дизайн, Шахтер, пейзажи, ЗСУ, сборная Украины, история, мода, город, культура, Киев, коронавирус, акции, Верховная Рада, люди, марш, дети, протесты, авиация, фотоподборки, США, пожары, корабли, фотография, учения, Сергей Смоленцев, парады

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36