НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
31.05.2019   Чорне море   Міністерство оборони України

Приборкання «Кентавра»: як у Чорному морі новий катер випробовували

У рамках чергового етапу заводських випробувань представники суднобудівного підприємства «Кузня на Рибальському» перевірили морехідні характеристики десантно-штурмового катера типу «Кентавр». Для цього екіпаж катера здійснив вихід в море.
– Після внесення змін в конструкцію корпуса катера та його енергетичної установки за результатами виходу в море було встановлено, що загальна шумність катера стала значно меншою, зараз навіть, перебуваючи на ходовій рубці, можна говорити пошепки, – розповів начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук. – Разом з тим, покращилися його маневрені характеристики, зокрема маневреність на ходу та при розворотах. Наприклад, при перекладці рулів з лівого борта на правий, катер на повній швидкості розвертається практично на місці. Також позитивним моментом є крен катера в чотири градуси, що, звісно, є плюсом для такого типу катера.
За словами представника Командування ВМС, катер спроможний дійти в будь-яку точку Чорного моря за один захід і оперативно повернутись назад. Дальність плавання складає 500 миль. Якщо порівняти українські «Кентаври» з катерами подібного типу іноземного виробництва, то наші катери за деякими тактико-технічними характеристиками навіть переважають своїх опонентів.
– Ще однією з проектних особливостей катера є великий десантний відсік, де можна розмістити 32 військовослужбовця з легким озброєнням та усім боєкомплектом. Також важливо, що є броньований корпус, а це ще одна його перевага, адже особовий склад, який знаходитиметься в ходовій рубці та десантному відсіку буде в безпеці, – зазначив капітан Радчук.
Проектом передбачено, що «Кентаври» будуть малопомітні для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника. Ці можливості дозволять приховано і водночас ефективно транспортувати у визначені райони виконання бойових завдань підрозділи морської піхоти або спеціального призначення з їхнім подальшим десантуванням на необладнане узбережжя.
– Цей катер має великий коефіцієнт автоматизації, приміром, система управління працює в автоматичному режимі. Крім того, «Кентавр» має власні засоби спостереження за надводною обстановкою, це радіолокаційні та оптико-електронні засоби, комплекти телевізійних та тепловізійних камер, що дають змогу вдень та вночі вести спостереження. Також під час виходу в море відбулась перевірка можливостей оптико-електронних сенсорів, автоматичне захоплення цілей та їх онлайн супроводження, – підкреслив капітан 1 рангу Василь Радчук.
У Командуванні ВМС ЗС України вже підготували план державних випробувань десантно-штурмових катерів типу «Кентавр». Незабаром розпочнеться його реалізація.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
коронавирус, фотопроект, война, Киев, фестивали, марш, Путин, мир, Карпаты, Киевщина, соревнования, Россия, сборная Украины, экология, традиции, НАТО, искусство, Дмитрий Дятлов, культура, автомобили, спорт, Майдан, показы, терроризм, музыка, Бахмут, путешествия, Динамо, Нацгвардия, ВСУ, дети, праздники, мода, учения, церковь, архитектура, передовая, природа, пейзажи, юмор, Донбасс, Війна, самолеты, парады, Сергей Смоленцев, Львів, США, суд, визиты, Шахтер, туризм, футбол, ЗСУ, полиция, дизайн, ВМС, люди, столкновения, Верховная Рада, военная техника, #Євромайдан, солдат, фотоконкурсы, медицина, зима, авиация, портрет, акции, стихийные бедствия, город, политика, корабли, выставки, Александр Зубко, оккупация, протесты, Порошенко, животные, ДСНС, технологии, Одесса, живопись, карантин, общество, Новый Год, женщины, Польша, митинги, пляжи, уикенд, фотоподборки, обстрелы, фотография, Зеленский, Крым, история, Китай, пандемия, пожары, выборы

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36