НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.06.2019   Атлантичний океан   Генеральний штаб ЗСУ

Наші курсанти пройшли морську практику на польському вітрильнику

Шість курсантів ІІ-го курсу Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» завершили відпрацювання завдань інтенсивної програми морської практики на вітрильнику Військово-Морських Сил Республіки Польща — ORP Iskra Marynarka Wojenna RP відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP).
За словами керівника морської практики, старшого викладача кафедри кораблеводіння та штурманського озброєння Інституту ВМС капітана 2 рангу Андрія Буги, стажування проходило відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP). Тривало воно більше одного місяця, безпосередньо в морі під вітрилами курсанти провели майже 10 днів.
Протягом морської практики курсанти разом з іншими членами екіпажу вітрильника працювали в такелажі, тобто з усіма снастями на судні ‒ тросами, канатами, линвами. Взаємодіяли з польськими моряками під час роботи на щоглах: фок-щоглі, грот-щоглі і бізань-щоглі, при розгортанні та відповідно згортанні вітрил. Наприклад, у кожного моряка на судні був свій кінець канату, тобто фал, якого своєчасно, за командою, треба розгорнути, щоб запустити в дію якесь конкретне вітрило. Взагалі роботи з вітрилами на судні для всіх вистачало. Щоб не було збоїв, працювати з фалами треба відповідально та головне одночасно усім відповідальним на щоглах. Крім того, курсанти щоденно несли вахту на рулі, виконували обов’язки сигнальника, вчилися проходити складні для судноплавства морські райони, де щоденно триває інтенсивний рух транзитних суден, визначали координати руху, набували необхідних навичок для орієнтування у морі тощо. Під час походу застосовували керівні документи й вимоги, за якими працюють на кораблях країн-членів НАТО.
‒ Загалом майбутні українські морські офіцери на борту цього вітрильника разом з польськими моряками пройшли випробування у багатомильному морському поході. По плану ми перетнути під вітрилами спочатку Балтійське море, пройшли Кільський канал у Німеччині, що з’єднує Балтійське і Північне моря, увійшли до Північного моря, перетнули протоку Ла-Манш та Кельтське море, ‒ розповів капітан 2 рангу Андрій Буга.
— Далі зайшли з візитом до головної військово-морської бази французьких ВМС на Атлантичному океані ‒ в порт Брест. Відпочивши та набравшись сил, екіпаж вітрильника вирушив у Біскайську затоку. Тут розпочалось найцікавіше, ми потрапили у 6-бальний шторм. Це було справжнє морське випробування на злагодженість дій екіпажу судна. Зважаючи, що вітер був в корму судна, курсанти мали змогу добре попрацювати з вітрилами в екстремальних умовах. Наша практика на вітрильнику ORP Iskra завершилась в Португалії в порту Порту, — розповів Андрій Буга.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, выставки, пандемия, коронавирус, #Євромайдан, Новый Год, Киевщина, солдат, праздники, музыка, оккупация, учения, спорт, город, Карпаты, футбол, технологии, Сергей Смоленцев, военная техника, Китай, фотография, политика, ВМС, показы, передовая, карантин, сборная Украины, фотоподборки, Шахтер, мир, фотоконкурсы, фотопроект, архитектура, история, природа, выборы, ЗСУ, Крым, Війна, женщины, война, корабли, живопись, культура, марш, пейзажи, церковь, США, митинги, терроризм, Одесса, Киев, юмор, экология, ДСНС, портрет, путешествия, дети, Львів, люди, Майдан, Дмитрий Дятлов, визиты, стихийные бедствия, полиция, пляжи, авиация, пожары, медицина, зима, Путин, Донбасс, парады, Александр Зубко, фестивали, уикенд, Динамо, Верховная Рада, общество, мода, Порошенко, НАТО, животные, обстрелы, автомобили, ВСУ, Бахмут, суд, акции, дизайн, Польша, столкновения, Зеленский, Нацгвардия, искусство, туризм, традиции, соревнования, протесты, Россия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36