<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.06.2019   Атлантичний океан   Генеральний штаб ЗСУ

Наші курсанти пройшли морську практику на польському вітрильнику

Шість курсантів ІІ-го курсу Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» завершили відпрацювання завдань інтенсивної програми морської практики на вітрильнику Військово-Морських Сил Республіки Польща — ORP Iskra Marynarka Wojenna RP відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP).
За словами керівника морської практики, старшого викладача кафедри кораблеводіння та штурманського озброєння Інституту ВМС капітана 2 рангу Андрія Буги, стажування проходило відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP). Тривало воно більше одного місяця, безпосередньо в морі під вітрилами курсанти провели майже 10 днів.
Протягом морської практики курсанти разом з іншими членами екіпажу вітрильника працювали в такелажі, тобто з усіма снастями на судні ‒ тросами, канатами, линвами. Взаємодіяли з польськими моряками під час роботи на щоглах: фок-щоглі, грот-щоглі і бізань-щоглі, при розгортанні та відповідно згортанні вітрил. Наприклад, у кожного моряка на судні був свій кінець канату, тобто фал, якого своєчасно, за командою, треба розгорнути, щоб запустити в дію якесь конкретне вітрило. Взагалі роботи з вітрилами на судні для всіх вистачало. Щоб не було збоїв, працювати з фалами треба відповідально та головне одночасно усім відповідальним на щоглах. Крім того, курсанти щоденно несли вахту на рулі, виконували обов’язки сигнальника, вчилися проходити складні для судноплавства морські райони, де щоденно триває інтенсивний рух транзитних суден, визначали координати руху, набували необхідних навичок для орієнтування у морі тощо. Під час походу застосовували керівні документи й вимоги, за якими працюють на кораблях країн-членів НАТО.
‒ Загалом майбутні українські морські офіцери на борту цього вітрильника разом з польськими моряками пройшли випробування у багатомильному морському поході. По плану ми перетнути під вітрилами спочатку Балтійське море, пройшли Кільський канал у Німеччині, що з’єднує Балтійське і Північне моря, увійшли до Північного моря, перетнули протоку Ла-Манш та Кельтське море, ‒ розповів капітан 2 рангу Андрій Буга.
— Далі зайшли з візитом до головної військово-морської бази французьких ВМС на Атлантичному океані ‒ в порт Брест. Відпочивши та набравшись сил, екіпаж вітрильника вирушив у Біскайську затоку. Тут розпочалось найцікавіше, ми потрапили у 6-бальний шторм. Це було справжнє морське випробування на злагодженість дій екіпажу судна. Зважаючи, що вітер був в корму судна, курсанти мали змогу добре попрацювати з вітрилами в екстремальних умовах. Наша практика на вітрильнику ORP Iskra завершилась в Португалії в порту Порту, — розповів Андрій Буга.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ДСНС, экология, обстрелы, военная техника, женщины, соревнования, музыка, авиация, Бахмут, Россия, Майдан, НАТО, фотография, суд, путешествия, дизайн, показы, #Євромайдан, Порошенко, учения, дети, ЗСУ, Дмитрий Дятлов, коронавирус, Зеленский, Львів, пляжи, Нацгвардия, война, спорт, протесты, юмор, Польша, сборная Украины, Динамо, искусство, мода, пейзажи, Крым, пандемия, Війна, ВСУ, визиты, фотоподборки, живопись, традиции, терроризм, фотопроект, культура, митинги, Новый Год, Донбасс, люди, карантин, портрет, США, технологии, туризм, выборы, история, Киевщина, Одесса, мир, природа, Сергей Смоленцев, архитектура, оккупация, марш, животные, праздники, полиция, зима, Путин, парады, Карпаты, церковь, Верховная Рада, столкновения, фестивали, ВМС, самолеты, фотоконкурсы, автомобили, выставки, передовая, пожары, общество, Шахтер, медицина, Киев, Китай, корабли, футбол, Александр Зубко, политика, акции, уикенд, город, стихийные бедствия, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36