НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
13.12.2019   Київ, Україна   depo.ua

Справа Шеремета: як суд розглядав справу Юлії Кузьменко та Яни Дугарь

Сьогодні, 13 грудня, Печерський районний суд міста Києва розглядав справу волонтерок Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.
Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк заявив самовідвід у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Сьогодні на засіданні він обирав запобіжний захід одній із підозрюваних — військовому медику і волонтеру Юлії Кузьменко, яка за версією слідства заклала бомбу під авто журналіста.
Про відвід судді просив і адвокат Кузьменко Влад Добош. Він заявив, що саме Вовк давав дозвіл на обшук автомобіля Кузьменко та її затримання, а тому він може бути упередженим у розгляді справи. Клопотання адвоката розглядатиме інший суддя, після стане відомо, хто обиратиме міру.
Добош на засіданні також заявив, що його підзахисну готові взяти на поруки 13 осіб, серед яких депутати від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, екснардеп від «Самопоміч» Наталя Веселова та колишній депутат Радикальної партії Оксана Корчинська.
Також суд відправив під цілодобовий домашній арешт військового медика Яну Дугарь. Її зобов’язали до 8 лютого 2020 року не залишати місце проживання, прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати документи для виїзду за кордон. Дугарь заперечує свою причетність до вбивства Шеремета.
Адвокати надали суду військовий квиток з відмітками про перебування і проходження служби Яни Дугарь, її позитивні характеристики з військових частин та заяви про готовність взяти її на поруки від одного депутата поточного скликання та двох – попереднього.
Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.
12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року. Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Киев, Зеленский, обстрелы, учения, Майдан, Донбасс, мир, Крым, Китай, Верховная Рада, Александр Зубко, солдат, дизайн, уикенд, Динамо, США, Бахмут, искусство, акции, фотография, Дмитрий Дятлов, Нацгвардия, ДСНС, #Євромайдан, люди, спорт, туризм, Війна, фотоподборки, полиция, пожары, зима, митинги, дети, традиции, Новый Год, Одесса, терроризм, общество, Львів, церковь, пляжи, Польша, технологии, политика, фотоконкурсы, соревнования, марш, стихийные бедствия, Шахтер, НАТО, культура, праздники, мода, война, женщины, парады, Россия, Порошенко, футбол, медицина, фестивали, ВСУ, авиация, живопись, выборы, столкновения, ВМС, автомобили, Путин, пандемия, фотопроект, природа, суд, коронавирус, юмор, выставки, история, оккупация, протесты, военная техника, животные, портрет, ЗСУ, экология, Киевщина, путешествия, карантин, Сергей Смоленцев, корабли, Карпаты, архитектура, пейзажи, музыка, визиты, сборная Украины, показы, самолеты, город, передовая

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36