НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.04.2020   Київ, Україна   ДСНС, radiosvoboda.org, unian.net, ukrinform.ua, informator.ua

Дим і пил у Києві: всім сидіти вдома і зробити вологе прибирання

Киянам через задимлення, яке спостерігається в столиці, краще не виходити надвір та варто робити вологе прибирання у своїх помешканнях. Про це повідомила керівник пресслужби ГУ ДСНС у Києві Світлана Водолага:
"Маємо рекомендації медиків, основне - це не виходити на вулицю, особливо тим людям, які страждають на захворювання органів дихання, робити вологе прибирання у квартирах, користуватися зволожувачами повітря або просто ставити ємності з водою, щоб воно було більш зволожене; якщо відкриваєте вікна на провітрювання, то завішуйте їх мокрими ганчірками".
На запитання, чи варто навіть у квартирі ходити у масках, Водолага пояснила, що варто консультуватися з медиками в індивідуальному порядку.
Як повідомлялося, задимлення у столиці виникло через горіння трав’яного настилу та лісової підстилки в Київській області. У ДСНС наголосили, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.
Разом з тим, рівень забруднення повітря у Києві залишається дуже високим. Станом на ранок 17 квітня рівень забрудненості повітря у Києві найвищий серед найбільших міст світу. Такі дані показує портал iqair.com, що відстежує дані з якості повітря у найбільших містах. Наразі, станом на 9:30 ранку, показник забрудненості повітря становив 169 пунктів (показник станом на 7:00 становив 163 пункти), при нормі до 50 пунктів. Найбільше забруднення спостерігається в районі Позняків та Харківського масиву, а на правому березі - у Голосіївському районі, особливо на проспекті Науки. Слід зазначити, що порівняно з показниками, які були зафіксовані ввечері 16 квітня та в ніч на п’ятницю, ситуація дещо покращилася, адже показники перевищували 300 пунктів. Напередодні у повітрі Києва зафіксували продукти горіння з Чорнобильської зони. Фахівці попросили людей зачинити вікна та не виходити на вулицю, ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря, збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
технологии, пожары, фотография, автомобили, акции, Путин, авиация, уикенд, обстрелы, парады, ВМС, фотопроект, зима, Бахмут, пейзажи, сборная Украины, выставки, экология, Крым, война, общество, живопись, дети, фестивали, Одесса, митинги, природа, #Євромайдан, выборы, оккупация, туризм, люди, женщины, соревнования, традиции, Китай, пандемия, животные, Сергей Смоленцев, Александр Зубко, США, визиты, Зеленский, музыка, мир, юмор, Львів, политика, город, Порошенко, дизайн, суд, Верховная Рада, Війна, ВСУ, футбол, ЗСУ, Киевщина, карантин, портрет, учения, солдат, военная техника, Новый Год, история, ДСНС, праздники, Карпаты, Нацгвардия, Россия, путешествия, столкновения, Шахтер, протесты, церковь, фотоконкурсы, пляжи, Киев, корабли, архитектура, Динамо, Дмитрий Дятлов, НАТО, культура, самолеты, спорт, стихийные бедствия, тест-драйв, искусство, марш, коронавирус, полиция, терроризм, медицина, передовая, Польша, Майдан, фотоподборки, Донбасс, мода

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36