<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.04.2020   Київ, Україна   ДСНС, radiosvoboda.org, unian.net, ukrinform.ua, informator.ua

Дим і пил у Києві: всім сидіти вдома і зробити вологе прибирання

Киянам через задимлення, яке спостерігається в столиці, краще не виходити надвір та варто робити вологе прибирання у своїх помешканнях. Про це повідомила керівник пресслужби ГУ ДСНС у Києві Світлана Водолага:
"Маємо рекомендації медиків, основне - це не виходити на вулицю, особливо тим людям, які страждають на захворювання органів дихання, робити вологе прибирання у квартирах, користуватися зволожувачами повітря або просто ставити ємності з водою, щоб воно було більш зволожене; якщо відкриваєте вікна на провітрювання, то завішуйте їх мокрими ганчірками".
На запитання, чи варто навіть у квартирі ходити у масках, Водолага пояснила, що варто консультуватися з медиками в індивідуальному порядку.
Як повідомлялося, задимлення у столиці виникло через горіння трав’яного настилу та лісової підстилки в Київській області. У ДСНС наголосили, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.
Разом з тим, рівень забруднення повітря у Києві залишається дуже високим. Станом на ранок 17 квітня рівень забрудненості повітря у Києві найвищий серед найбільших міст світу. Такі дані показує портал iqair.com, що відстежує дані з якості повітря у найбільших містах. Наразі, станом на 9:30 ранку, показник забрудненості повітря становив 169 пунктів (показник станом на 7:00 становив 163 пункти), при нормі до 50 пунктів. Найбільше забруднення спостерігається в районі Позняків та Харківського масиву, а на правому березі - у Голосіївському районі, особливо на проспекті Науки. Слід зазначити, що порівняно з показниками, які були зафіксовані ввечері 16 квітня та в ніч на п’ятницю, ситуація дещо покращилася, адже показники перевищували 300 пунктів. Напередодні у повітрі Києва зафіксували продукти горіння з Чорнобильської зони. Фахівці попросили людей зачинити вікна та не виходити на вулицю, ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря, збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ВСУ, Китай, #Євромайдан, общество, митинги, Александр Зубко, ЗСУ, традиции, праздники, обстрелы, Нацгвардия, фотоконкурсы, передовая, уикенд, Динамо, протесты, самолеты, пляжи, футбол, технологии, Путин, живопись, Шахтер, Польша, выборы, мода, фотография, учения, архитектура, Дмитрий Дятлов, Киев, Порошенко, военная техника, экология, природа, Крым, люди, ДСНС, фестивали, политика, Новый Год, показы, медицина, тест-драйв, Киевщина, акции, Львів, город, столкновения, солдат, культура, путешествия, НАТО, зима, фотопроект, полиция, Верховная Рада, церковь, Донбасс, Сергей Смоленцев, выставки, туризм, женщины, карантин, корабли, терроризм, США, пейзажи, пожары, автомобили, Россия, соревнования, сборная Украины, фотоподборки, животные, Одесса, портрет, коронавирус, дизайн, пандемия, авиация, марш, оккупация, музыка, визиты, Бахмут, история, дети, Війна, мир, Майдан, Карпаты, спорт, ВМС, юмор, стихийные бедствия, суд, искусство, война, Зеленский

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36