НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.06.2020   Хмельницька обл., Україна   Офіс Президента України

Робоча поїздка Президента України до Хмельницької області. Офіційний репортаж

Президент України Володимир Зеленський 3-4 червня перебуватиме з робочою поїздкою на Хмельниччині.
Сьогодні Глава держави ознайомився з перебігом реалізації проекту «Велике будівництво» в регіоні. Володимир Зеленський нагадав, що в межах програми передбачене будівництво в кожному регіоні п'яти шкіл, дитсадків та спорткомплексів. Водночас Президент висловив побажання: здати в експлуатацію всі навчальні заклади до першого вересня.
«Можливо, всі не будуть готові через коронавірус. Але в більшості своїй мають бути», – наголосив Президент. – Наша стратегія дуже проста: за ці п'ять років, які нам надав народ України і Бог, побудувати максимальну кількість таких інфраструктурно важливих об'єктів».
Володимир Зеленський ознайомився зі станом будівництва дитячого садка у с. Давидківці Хмельницького району. Президенту доповіли, що загальна вартість проекту становить понад 27 млн грн. Наразі будівля готова на 65%, і до першого вересня об'єкт здадуть в експлуатацію.
Водночас Глава держави повідомив, що під час зустрічі з ректорами провідних вишів 2 червня йому розповіли про одну з великих проблем вищої освіти – відсутність студентських гуртожитків з якісними умовами.
«Ми зараз будемо говорити з Міністерством інфраструктури, Прем'єром і Мінрегіоном про те, щоб у «Велике будівництво» додати спорудження гуртожитків в Україні», – заявив Президент.
Також Президент зустрівся з представниками бізнесу Хмельницької області та обговорив з ними нагальні проблеми, які гальмують розвиток різних сфер економіки регіону.
«Я хотів би з вами поговорити про реальність. Тому що лише приїжджаючи в місто чи в область і говорячи з людьми, які з цього краю, можеш справді зрозуміти, що відбувається. Хочемо з вами поговорити про проблеми регіону», – зазначив Глава держави, починаючи зустріч.
Президент висловив переконання, що на тлі пандемії коронавірусу влада повинна не лише не заважати бізнесу, а й допомагати йому.Крім того, Володимир Зеленський закликав підприємців поділитися думками щодо кадрових рішень як на рівні центральних органів влади, так і на місцевому рівні.
«Ми хочемо дізнатися, де можемо допомогти. Хочемо отримати розуміння ситуації: а які вам потрібні люди, хто повинен бути у владі? Хочемо отримати пропозиції щодо таких людей», – зауважив він.
Підприємці розповіли Президентові про основні проблеми, з якими стикаються у своїй діяльності. Зокрема, вказували на труднощі з отриманням спецдозволів на користування надрами, підключенням до електромереж. Представники бізнесу закликали налагодити механізми кредитування за доступними ставками для експортерів. Крім того, підприємці виступали за зменшення мит на імпорт сировини для виготовлення продукції на території України та допомогу у просуванні українського експорту і представленні вітчизняної продукції на світовому ринку.
Президент України повідомив, що незабаром буде призначений віце-прем’єр-міністр з питань промисловості та оборонно-промислового комплексу, який займатиметься проблемами бізнесу.
«На базі Ради національної безпеки і оборони – я дав доручення на минулому тижні, і зараз підбираються кадри. Пропонуйте прізвища. Наступного тижня у нас на базі РНБО буде комісія, і я теж буду входити в цю комісію. Прийдуть люди зі стратегією. Буде не просто міністр ОПК – у нас буде віце-прем’єр з ОПК і промисловості», – сказав Володимир Зеленський.
Крім того, бізнесмени вказували на несумлінну конкуренцію з боку «сірих» та «чорних» імпортерів, з якими важко конкурувати «білим» українським виробникам, які сплачують всі податки. У відповідь на це Глава держави наголосив, що влада не дозволить контрабандистам диктувати свої умови.
У четвер, 4 червня, Глава держави ознайомиться з перебігом капітального ремонту автомобільної дороги М12. Також запланована зустріч за участю Президента з питань розвитку туризму. Президент наголосив на важливості розвитку українського туризму та анонсував презентацію низки регіональних проектів, які можуть бути цікавими для інвестування.
«Щодо туризму. Завтра і з операторами, і з авіакомпаніями ми будемо в Кам’янці-Подільському – одному з історичних і дійсно привабливих містечок. Будемо там зустрічатися й говорити на ці теми. Це одне з головних питань», – сказав Президент під час спілкування з журналістами. За словами Глави держави, невдовзі буде презентовано низку проектів, зокрема в галузі туризму, які можуть бути привабливими для інвестування.
«Є декілька програм, які ми зараз розробляємо. Це різні «магніти» – так звані магніти привабливості в тому чи іншому регіоні нашої країни», – зазначив Володимир Зеленський.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
политика, Россия, ЗСУ, показы, авиация, Верховная Рада, фотоподборки, зима, портрет, фотография, соревнования, Сергей Смоленцев, мода, спорт, военная техника, пожары, дети, выставки, технологии, протесты, женщины, история, визиты, Донбасс, США, фотоконкурсы, передовая, пейзажи, Динамо, война, пляжи, город, пандемия, экология, коронавирус, выборы, животные, полиция, акции, карантин, Китай, искусство, ВСУ, мир, Війна, Карпаты, Порошенко, футбол, Нацгвардия, дизайн, Львів, фестивали, ДСНС, культура, уикенд, оккупация, туризм, живопись, автомобили, фотопроект, митинги, медицина, #Євромайдан, юмор, Новый Год, суд, Польша, Одесса, Александр Зубко, Бахмут, НАТО, самолеты, путешествия, терроризм, Крым, Киев, церковь, Киевщина, Путин, сборная Украины, Зеленский, традиции, солдат, природа, столкновения, Дмитрий Дятлов, люди, корабли, архитектура, праздники, учения, Майдан, музыка, общество, обстрелы, ВМС, тест-драйв, марш, стихийные бедствия, Шахтер

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36