<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   США   Reuters

У золотій труні на білій кареті: похорон Джорджа Флойда

У США поховали афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання наприкінці травня. Його смерть спричинила хвилю протестів у країні та світі проти неправомірних дій поліції. Церемонія прощання відбулася у рідному місті Флойда Х'юстоні, штат Техас, у церкві The Fountain of Praise. Службу транслювали онлайн.
Члени сім’ї Флойда прийшли в церкву в одязі білого кольору. Промови виголосили священнослужителі, родичі загиблого, а також чиновники, члени Палати представників і правозахисники. Виступив на похоронах за допомогою відеотрансляції і колишній віцепрезидент США Джо Байден.
«Ми не можемо відвертатися. Ми не повинні відвертатися. Ми не можемо залишити це, думаючи, що ми знову можемо відвернутися від расизму, від системних зловживань, які все ще переслідують американське життя», — сказав Байден.
«Я можу дихати. І поки я дихаю, справедливість візьме гору. Це не просто вбивство, це злочин ненависті», – заявила племінниця Флойда Брук Вільямс. Активіст за громадянські права темношкірих, політик та священник Ел Шарптон сказав: «Бог забрав викинутий камінь та зробив його наріжним каменем руху, який збирається змінити цілий світ».
Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми. Чоловіка поховали поруч з його мамою на кладовищі Houston Memorial Gardens у місті Перленд.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
политика, солдат, фотопроект, уикенд, ДСНС, музыка, Дмитрий Дятлов, Війна, медицина, стихийные бедствия, туризм, Зеленский, полиция, зима, обстрелы, военная техника, живопись, пандемия, корабли, марш, ВСУ, Шахтер, фотография, Верховная Рада, фотоконкурсы, дизайн, автомобили, Путин, женщины, праздники, коронавирус, Киев, пляжи, Карпаты, Динамо, столкновения, Александр Зубко, Сергей Смоленцев, выборы, авиация, люди, визиты, Крым, учения, мир, мода, терроризм, город, война, Бахмут, Киевщина, выставки, Китай, история, церковь, НАТО, карантин, Одесса, искусство, тест-драйв, Донбасс, технологии, Майдан, передовая, фотоподборки, #Євромайдан, экология, пейзажи, самолеты, фестивали, Львів, показы, сборная Украины, Порошенко, традиции, спорт, ВМС, дети, портрет, суд, архитектура, Новый Год, оккупация, общество, Польша, путешествия, Нацгвардия, животные, протесты, культура, митинги, ЗСУ, юмор, футбол, соревнования, пожары, Россия, США, акции, природа

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36