НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.09.2020   Львів, Україна   Facebook/ Евгений Кравс

Матч Ліги націй між збірними України та Швейцарії у Львов

3 вересня, стадіон «Арена Львів». Ліга націй-2020/2021. Група А4. 1 тур. Україна — Швейцарія — 2:1.
Львів знову виявився фартовим для національної футбольної збірної: наші футболісти неодмінно здобувають тут перемоги в офіційних матчах. Всього у 19-ти іграх здобуто 17 перемог та дві нічиї в товариських іграх.
Матч проводився без глядачів. Наші вийшли на поле з траурними пов'язками на рукавах: в знак скорботи за загиблим лікарем команди Антоном Худаєвим, який помер від коронавірусу.
Першим суперником синьо-жовтих у другому розіграші Ліги націй стала збірна Швейцарії, яка, на відміну від українців, й у дебютному турнірі виступала в елітному дивізіоні А.
Як і обіцяв на передматчевій прес-конференції Андрій Шевченко, він надав шанс проявити себе декому з новачків збірної, які працювали на зборі. Із перших хвилин на поле вийшли крайні захисники Михайліченко та Тимчик, для яких гра зі Швейцарією стала дебютною в головній команді країни.
Стартові хвилини пройшли за переваги гостей. Збірна Швейцарії вдало застосовувала високий пресинг, із виходом з-під якого в українців виникали проблеми. Утім, синьо-жовті досить швидко згадали старі ігрові зв’язки та провели кілька небезпечних контратак.
Першим потурбував Зоммера Маліновський. Голкіпер швейцарців був безсилий парирувати потужний удар Руслана з-за меж штрафного, але м’яч влучив у стійку. На добиванні мав шанс відзначитися Ярмоленко, але схибив. Проте вже в наступній атаці Андрій виправився.
Тимчик підключився до атаки, промчав своїм правим флангом та, отримавши пас від Маліновського, пробив із гострого кута. М’яч влучив у Зоммера і знову відлетів до Тимчика, який спрямував його в центр на Ярмоленка. Представник «Вест Хему», перебуваючи в оточенні суперників та спиною до воріт, елегантно п’ятою відкрив рахунок.
Збільшити його чудовий шанс невдовзі мав Коноплянка, якого партнери вивели на завершальний удар унаслідок чудової комбінації. Але удар у Євгена відверто не вдався.
Утримати переможний рахунок до перерви синьо-жовтим не вдалося. Тиск альпійської збірної, що тривав протягом усього першого тайму, дався взнаки на 41-й хвилині. Сеферович по центру продавив український півзахист і з далекої відстані влучив у нижній кут - 1:1.
У другому таймі підопічні Андрія Шевченка почали налагоджувати контроль м’яча, однак при цьому вони проґавили випад суперника. Варгас звільнився з-під опіки й пробив головою у стійку воріт Пятова після передачі з флангу. Утім, після виходу на заміну Яремчука гра збірної України стала більш збалансованою, лівий фланг почав перегравати опонентів, і саме звідти прийшов другий гол. Ярмоленко відпасував на Михайліченка, і другий дебютант синьо-жовтих також записав до активу гольовий пас. Богдан відкотив під удар Зінченку, і ще один англійський легіонер команди господарів завдав результативного удару: м’яч за карколомною траєкторією влетів у дев’ятку.
У кінцівці підопічні Владіміра Петковіча діяли дещо авантюрно, і в синьо-жовтих з’явилося багато простору для контратак, але вони цим не скористалися. У підсумку - 2:1, Україна з перемоги розпочала виступ у Лізі націй нового сезону й після нічиєї в матчі Німеччина — Іспанія (1:1) очолила свою групу!
Голи: Ярмоленко (14), Зінченко (68) — Сеферович (41).
Україна: Пятов (к), Михайліченко, Матвієнко, Кривцов, Тимчик, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Коноплянка (Яремчук, 54), Ярмоленко, Мораес.  
Запасні: Бущан, Соболь, Пластун, Сидорчук, Марлос, Супряга, Харатін, Циганков, Коваленко, Караваєв, Лунін.
Тренер: Андрій Шевченко.
Швейцарія: Зоммер, Мбабу, Ельведі, Аканджі, Родрігес, Цубер (Штеффен, 46), Емболо, Соу (Ебішер, 82), Джака (к), Варгас (Аєті, 73), Сеферович.
Запасні: Мвого, Омлін, Відмер, Ланг, Фасснахт, Гавранович, Зом, Омерагич, Беніто.
Тренер: Владімір Петковіч.
Арбітр: Андреас Екберг (Швеція).
Попереджені: Тимчик (86хв) — Ельведі (59хв), Штеффен (83хв).

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Львів, стихийные бедствия, пандемия, Александр Зубко, протесты, Бахмут, футбол, ДСНС, люди, Россия, Шахтер, коронавирус, Польша, город, Дмитрий Дятлов, история, марш, женщины, фотоподборки, #Євромайдан, показы, авиация, митинги, мода, фотоконкурсы, военная техника, церковь, корабли, ЗСУ, фотография, самолеты, пожары, Порошенко, полиция, война, туризм, пейзажи, фестивали, животные, столкновения, технологии, дизайн, ВСУ, соревнования, акции, Одесса, экология, Киев, музыка, мир, Динамо, терроризм, Путин, обстрелы, юмор, карантин, НАТО, Крым, природа, суд, тест-драйв, выставки, оккупация, передовая, сборная Украины, политика, живопись, солдат, Зеленский, Новый Год, уикенд, Карпаты, пляжи, общество, Сергей Смоленцев, традиции, Верховная Рада, Нацгвардия, Майдан, зима, искусство, Киевщина, Війна, медицина, визиты, учения, США, автомобили, Донбасс, культура, спорт, ВМС, выборы, путешествия, Китай, архитектура, дети, фотопроект, праздники, портрет

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36