НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
30.10.2020   Київ, Україна   Укрінформ, УНІАН, bykvu.com

Fuck corruption: акція протесту біля КСУ

Під Конституційним Судом проходить акція на знак протесту проти скасування антикорупційної реформи. Зібралися на цей захід кілька тисяч осіб. Організатори - Центр протидії корупції, Автомайдан, Фундація DEJURE, Рух опору капітуляції, Демсокира.
Люди тримають у руках плакати із надписами "Корупційний Сходняк України", "КСУ: скасовує декларації; Майдан (крадеться)" та інші.
"Всі зв'язки з РФ суддів КСУ і людей, які їх контролюють, мають бути зупинені кримінальними розслідуваннями і кримінальними покараннями. Тоді буде справді очищення суду. А після очищення КСУ парламент, де у Президента є більшість, під контролем всієї України має прийняти закон, за яким в КС можуть потрапляти лише справжні конституціоналісти, люди з кришталевою репутацією, люди з розумінням, що таке Конституція і що вони слугують лише українському суспільству", - зазначили організатори.
Зі свого боку активіст Віталій Овчаренко зазначив, що КС треба очищувати, але робити це треба відповідно до закону, Конституції. На акції також присутні активісти Катерина Бутко, Сергій Стерненко, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін та інші.
Активісти також символічно принесли під КСУ для суддів, які голосували за таке рішення, валізи та спільний квиток до Ростова. Зокрема, плакат у вигляді символічного квитка наклеєний на металеву огорожу перед судом із зображенням експрезидента Віктора Януковича і даними як на посадочному документі на символічний потяг "Київ-Ростов". На цьому символічному квитку зазначається, що він - на вантажний вагон, пропонований сервіс - кайданки, а місця - за ґратами.
Згодом Конституційний Суд закидали димовими шашками. Поруч із огорожею під КС стоїть кордон із правоохоронців.
27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування. Зокрема, ця стаття ККУ передбачає відповідальність у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Після цього Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило, що розгляд Конституційним Судом положень антикорупційного законодавства в закритому режимі був прямим порушенням ст. 147 Конституції. 28 жовтня, о 19:00, Національне агентство з питань запобігання корупції на виконання рішення Конституційного Суду України закрило доступ до Реєстру декларацій. 29 жовтня в НАЗК заявили, що Конституційний Суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. А відтак - заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів. 29 жовтня Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні, ініційованому Президентом, прийняв розпорядження, яке зобов’язало Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій. 29 жовтня, близько опівночі, Національне агентство з питань запобігання корупції поновило публічний доступ до Реєстру декларацій.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Львів, живопись, соревнования, Дмитрий Дятлов, столкновения, карантин, терроризм, экология, женщины, футбол, Зеленский, фотография, портрет, оккупация, природа, тест-драйв, животные, дизайн, авиация, ВСУ, фотоконкурсы, стихийные бедствия, протесты, ВМС, Бахмут, Киевщина, визиты, Китай, выставки, история, юмор, выборы, учения, пожары, спорт, традиции, технологии, сборная Украины, Крым, суд, фотоподборки, праздники, люди, пляжи, Верховная Рада, обстрелы, ЗСУ, культура, Россия, Одесса, ДСНС, Війна, показы, политика, Донбасс, самолеты, мир, церковь, дети, зима, Сергей Смоленцев, Карпаты, автомобили, фестивали, музыка, #Євромайдан, Александр Зубко, туризм, искусство, коронавирус, военная техника, пандемия, полиция, город, Майдан, марш, архитектура, Нацгвардия, Польша, Новый Год, Путин, мода, солдат, Динамо, война, передовая, путешествия, Шахтер, Киев, корабли, уикенд, общество, митинги, НАТО, пейзажи, акции, медицина, США, фотопроект, Порошенко

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36