НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.12.2012 13:37 1264

В НБУ запевняють в стабільності банківcької системи

Восени 2012 року українські банки показали рекордний прибуток, а також значно зменшили обсяг проблемних кредитів.

Про це заявила директор департаменту нормативно-методологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду Національного банку України Наталія Іваненко.

За даними НБУ, банківська система країни в цьому році вперше за кілька останніх років вийшла в прибуток. Причому рекордну суму - понад мільярд гривень - банки заробили в жовтні.

«Банківська система збільшує свої активні і пасивні операції, - зазначила Іваненко. - Нехай темпи кредитування недостатньо високі, але абсолютний приріст кредитів за рік - 25 мільярдів - це все-таки цифра хороша. Банківський сектор демонструє і збільшення довіри з боку населення. З початку року обсяг депозитів фізичних осіб збільшився на 45 мільярдів гривень», повідомляють Факти.

У Нацбанку також повідомили, що проблемні кредити українських банків цього року зменшилися на 12 мільярдів гривень. У більшості вітчизняних банків фінансові показники рівня стабільності навіть вище, ніж у багатьох європейських і американських банків. «Стабільність вітчизняної банківської системи не викликає у нас сумнівів, - заявила Іваненко. - У загальному і цілому стан нормальний ».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В НБУ запевняють в стабільності банківcької системи 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.12.2012 13:37 1264
Еще материалы раздела «Економіка»