<
НОВИНИ ДНЯ: Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означаєвсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2013 16:33 1546

Суддя на процесі Луценка отримала квартиру за 800 тис. грн

Суддя Тетяна Широян, на яку розподілено справу Юрія Луценка у Вищому спецсуді, отримала квартиру вартістю близько 800 тис. грн.

У відповідь на запит «Української правди», в суді повідомили, що Широян отримала квартиру 24 грудня 2012 року.

Ця квартира була придбана ВССУ у «Київміськбуду» у серпні минулого року. За 8 квартир ВССУ заплатив 6,5 млн грн. Тобто середня ціна квартири становить близько 800 тис. грн.

Як відомо, адвокати Луценка подали касацію у Вищий спецсуд ще в серпні, але дату розгляду справи досі не призначили.

Спочатку в суду не було приміщення, щоб вивчити секретний том справи, потім кілька місяців судді отримували доступ до держтаємниці.

3 січня Печерський суд нарешті передав ВССУ секретний том справи. Однак в той же день суддя Широян пішла на лікарняний, термін якого 2 лютого було продовжено ще на 20 днів.

Тобто до 22 лютого суддя не з'явиться на роботі.

15 січня в справі було проведено повторний автоматичний вибір судді, але 17 січня результати були скасовані.

Як сказано у відповіді суду, результати скасували через "незначний термін" перебування судді Широян на лікарняному.

Однак за інформацією УП, автоматичний розподіл скасували, бо справа дісталася заступнику голови суду Михайлу Вільгушинському, тому самому судді, який влітку приймав ухвалу про незаконність порушення справи проти Леоніда Кучми.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Суддя на процесі Луценка отримала квартиру за 800 тис. грн 5.00 5 1
Політика / Україна
18.02.2013 16:33 1546
Еще материалы раздела «Україна»