<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Технології
08.10.2013 1687

Україна відстає від Росії й Білорусі за рівнем інформаційних технологій

Україна посідає 68 місце серед 157 країн світу за індексом розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Такі дані містить нова доповідь «Вимір інформаційного товариства» за 2013 рік, підготовлений під егідою Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ).

«Перші 30 місць посідають країни з високим рівнем доходу, що говорить про міцний взаємозв'язок між доходом і прогресом в галузі ІКТ. Росія посідає в цьому списку 40 місце, Білорусь - 41, Азербайджан - 61, Молдова - 65, Україна - 68, Грузія - 71 і Вірменія – 74», - йдеться у повідомленні.

Республіка Корея третій рік поспіль лідирує у сфері розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Відразу за нею йдуть Швеція, Ісландія, Данія, Фінляндія і Норвегія. У десятку провідних країн входять також Нідерланди, Великобританія, Люксембург і Гонконг (Китай).

Згідно з даними доповіді, за останній рік до всесвітньої павутини приєдналося більш як 250 млн чоловік.
«До кінця 2013 року майже 40% населення Землі користуватимуться Інтернетом, а кількість передплат на мобільний стільниковий зв'язок досягне 6,8 млрд, що близько до чисельності населення нашої планети», - прогнозують експерти МСЕ.

«У країнах з найменшим рівнем під'єднування до Інтернету проживає 2,4 млрд чоловік - третина населення світу. До кінця 2013 року 4,4 млрд чоловік не матимуть доступу до Інтернету», - зазначають у МСЕ.

Індекс розвитку інформаційно-комунікаційних технологій враховує рівень доступу до новітніх технологій, їх використання і навиків фахівців у цій галузі.

За повідомленням Центру новин ООН.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна відстає від Росії й Білорусі за рівнем інформаційних технологій 5.00 5 2
Бізнес / Технології
08.10.2013 1687
Еще материалы раздела «Технології»