НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.01.2014 17:30 19548

Зрив асоціації "повісили" на Мінпромполітики

Відповідальність за зрив підписання Угоди про Асоціацію в Кабінеті міністрів України вирішили покласти на Міністерство промислової політики.

Про це розповів кандидат юридичних наук та директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрин.

"Як стало відомо з отриманого сьогодні листа, у своїй офіційній відповіді Кабінет Міністрів України повідомив, що розробником урядового рішення про призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про Асоціацію є Міністерство промислової політики України. Наголошуємо, що ані Мінпромполітики, ані будь-яке інше міністерство не в праві ініціювати прийняття рішення в даній сфері, оскільки це компетенції Президента України", - наголосив Батрин.

За словами юриста, тільки Президент України може ініціювати процес прийняття рішень щодо міжнародних договорів, але аж ніяк не Кабмін, або одне з міністерств.

"Так, відповідно до ч. 1 ст. 53 ЗУ "Про Кабінет Міністрів України", право ініціативи у прийнятті актів Кабінету Міністрів України мають члени Кабінету Міністрів України, центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, або ж Президент України. Проте, якщо акти уряду стосуються укладення міжнародних договорів України, то всі акти готуються в узгодженням із Законом України "Про міжнародні договори України" (що передбачає Постанова КМУ від 18 липня 2007 р. № 950 "Про затвердження Регламенту Кабінету Міністрів України"). В таких випадках, ініціатором будь-яких рішень щодо укладення міжнародних договорів (або відмови від їх укладення) є тільки Президент", - зазначив Батрин.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зрив асоціації "повісили" на Мінпромполітики 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
08.01.2014 17:30 19548
Еще материалы раздела «Економіка»