НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Бізнес
Технології
28.01.2014 17:45 5585

Android - найбільш заражена операційна система

Згідно зі звітом компанії Dr. Web, автора популярного антивіруса, Android став найбільш зараженою мобільною операційною системою.

 

За підрахунками фахівців всього на Android "мешкає" близько трьох тисяч вірусів, а їх кількість подвоїлася в порівнянні з минулим роком.

Такий великий ріст вірусних програм, Dr. Web пов'язує з відсутністю з боку Google реакції на проблему уразливості.

При цьому сумарне зараження інших платформ практично в два рази менше.

Більшість вірусів, якими може заразитися смартфон - це "троянці", які працюють з SMS- повідомленнями. Так зване сімейство троянців Android.SmsSend в 2013 році склало половину всіх виявлених загроз. У разі зараження смартфона вірус отримує контроль над відправкою SMS і здійснює несанкціоновані відправки на платні короткі номери.

Ще більшу загрозу складає Android.SmsBot, який також відправляє SMS-повідомлення, але на додаток вірус може видаляти повідомлення, здійснювати дзвінки і відсилати персональні дані власника.

Фахівці також попереджають про зростання кількості вірусів, які отримують доступ до банківських карт власника зараженого смартфона. Їх робота заснована на "фішингу". Коли додаток повністю копіює оригінал мобільного клієнт-банку і передає всю інформацію про банківську карту зловмисникам.

Багато з вірусів поширюються через офіційний магазин Google Play під виглядом звичайних додатків, ігор або навіть самих антивірусів. В іншому разі їх качають користувачі, клікнувши на якесь "термінове оновлення" всередині іншої програми. Але, як кажуть фахівці з Dr. Web, навіть уважний користувач може отримати вірус, яке може проникнути на смартфон через серйозні уразливості самого Android.

За повідомленням Dr.Web

Оценка материала:

5.00 / 3
Android - найбільш заражена операційна система 5.00 5 3
Бізнес / Технології
28.01.2014 17:45 5585
Еще материалы раздела «Технології»