НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.03.2014 9142

НБУ почав зупиняти девальвацію гривні

Перші кроки нового керівництва Нацбанку поки що сприяють зупиненню девальвації гривні

"НБУ зобов'язаний допомагати реально працюючим банкам - держава створила ці проблеми і держава їх зобов'язане вирішити і вирішує. Вирішує цілком успішно - гривнева ліквідність йде стабільним потоком на ринок. Одночасно НБУ перекрив основні потоки виходу цієї гривні на валютний ринок і девальвація гривні зупинена", - написав у своєму Facebook керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.

Також на думку експерта банківська система працює нормально, а проблеми відчувають тільки банки, пов'язані з "сім'єю".

"Великі банки, наприклад, такі як Приватбанк і Дельта занадто великі, щоб їм дали впасти і поховати разом з собою банківську систему. Та й всім зрозуміло, що до тих пір, поки у населення є право достроково розривати депозити найбільші втрати у банків, у яких в пасивах велика частка депозитів фізосіб. Українські банки є заручниками конституційної норми з обов'язком повернути будь-який депозит фізособи за його першою вимогою", - вважаэ Найман.

За матеріалами Еспресо.TV

Оценка материала:

3.67 / 3
НБУ почав зупиняти девальвацію гривні 3.67 5 3
Бізнес / Економіка
05.03.2014 9142
Еще материалы раздела «Економіка»