НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2014 5289

Порошенко, Олланд і Меркель не бачать мирних кроків Росії

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачать бажання з боку Росії виконувати досягнуті домовленості щодо деескалації ситуації на сході України.

«Співрозмовники констатували відсутність прогресу з боку Росії у виконанні раніше досягнутих домовленостей», - повідомляє в середу прес-служба глави української держави про підсумки тристоронньої телефонної розмови між Порошенком, Олландом і Меркель.

Український президент також наголосив, що члени тристоронньої контактної групи відкриті для обговорення різних варіантів щодо місця і часу наступного засідання, але інша сторона не демонструє такої готовності.

Порошенко поінформував співрозмовників про ситуацію на сході України, зокрема, про звільнення від бойовиків п'яти міст в Донецькій області. «Однак ситуація залишається напруженою через концентрацію терористів в Донецьку і надходження озброєння через російсько-український кордон», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Глава української держави висловив вдячність Німеччині та Меркель за рішення виділити 2,5 млн євро для жителів Слов'янська та Краматорська, постраждалих від дій бойовиків, що зруйнували інфраструктуру цих міст. «Ми сприймаємо це рішення не лише як фінансову, але й дуже важливу моральну підтримку з боку країни ЄС», - наголосив Порошенко.

Він також згадав у розмові історію з української льотчицею Надією Савченко, звернувши увагу на те, що її захопили бойовики на території Луганської області, а нещодавно стало відомо, що вона у в'язниці російського міста Воронеж. «Президент назвав неприпустимими випадки вивезення захоплених терористами заручників на територію Росії», - наголошується в повідомленні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 2
Порошенко, Олланд і Меркель не бачать мирних кроків Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
09.07.2014 5289
Еще материалы раздела «Україна»