НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2018 2504

Клан нардепа Кривохатько: приховані рахунки та надприбутки (продовження)

Журналістські розслідування стосовно народного депутата України Вадима Вікторовича Кривохатько вже досить ретельно дослідили корупційну складову слуги народу, його оточення, а також джерела незаконного збагачення за рахунок пересічних мешканців.

Про це йдеться в статті запорізького видання Important.

На думку журналістів, окремої уваги заслуговує дружина нардепа Кривохатько Людмила Степанівна, що є депутатом Вільнянської районної ради Запорізької області, яка також є директором та засновником ФГ «Кривохатько В.В.», та яка згідно вимог закону України «Про запобігання корупції» є суб’єктом декларування, що має щорічно подавати декларації про доходи, майно та витрати.

З попередньою частиною журналістського розслідування можна ознайомитися тут

Любити Батьківщину простіше з закордону

Людмила Кривохатько постійно мешкає в Німеччині, де, вочевидь, має у власності нерухомість. За плечима вказаної особи численні закордонні подорожі (16 разів перетинала кордон України в 2016 році, 37 разів в 2017 році та 18 разів в 2018 році разом з чоловіком та дочкою), в тому числі чартерними рейсами за напрямками Лондон, Тель-Авів, Шарм-Ель-Шейх, Стамбул, Берлін, Відень. Крім того, мінімум двічі на рік родина Кривохатько відвідує м. Гавану на Кубі, де дуже полюбляють відпочивати від буденної рутини.

Jena_Krivohatko_28.08.18

Надприбутки

Не зважаючи на постійну відсутність на території України, Людмилі Кривохатько вдається «успішно» керувати фермерським господарством чоловіка та чинно отримувати заробітну плату.

 23.08.18_UA_1

Так, в 2016 році Людмила Кривохатько задекларувала 756 088 грн. доходів. Якщо поділити вказану суму на 12 місяців, то отримуємо суму в 63 000 гривень щомісячно, яка явно перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2016 року. Згідно Законодавства при кожному отриманні заробітної плати Людмила Кривохатько мала подавати повідомлення НАЗК про суттєві зміни майнового стану, що, як ми бачимо з єдиного реєстру декларацій, вона не зробила, а відповідно вчинила 12 окремих адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

23.08.18_UA_2 

В 2017 році дружина нардепа  задекларувала заробітну плату в сумі 1 201 992 грн. Якщо поділити заробітну плату на 12 місяців та отримуємо суму в розмірі 100 166 грн. щомісячно, яка теж явно перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, яка відповідно мала бути задекларована шляхом щомісячного повідомлення НАЗК про суттєві зміни майнового стану. Вказані вимоги в 2017 році, як ми бачимо, теж проігноровано, а тому ми маємо ще 12 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією за  2017 рік. За два роки набігає 24 адміністративні протоколи, пов’язаних з корупцією – гарний показник для правоохоронців.

 23.08.18_UA_3

Продовжимо досліджувати майновий стан Людмили Степанівни. 22.04.2016 року вона не повідомила НАЗК про поповнення на 10 000 євро свого банківського рахунку в Укрексімбанку, та і в декларації за  2016 рік ці кошти не відображено, що в даному випадку і не дивно. А це є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена ст.366-1 КК України.

Приховані рахунки

Приховала Людмила Кривохатько внесення готівки на власний картковий рахунок в тому ж банку на суму 20 000 євро, як і сам рахунок, а також факт наявності в неї готівки в розмірі 20 000 євро в своїй декларації за  2017 рік. Також з невідомих причин не відображено поповнення свого банківського рахунку на 470 тисяч гривень в 2017 році, наявність якого та саму транзакцію також умисно було приховано.

 23.08.18_UA_4 

В 2017 році пані Людмила не задекларувала 220 000 євро, які вона зарахувала на банківський рахунок ФГ «Кривохатько В.В.», а також 29 мільйонів гривень кредиту, отриманого в Мотор-банку. До того ж десь «загубилися» 9 850 000 гривень готівкою, які вона зняла з рахунку фермерського господарства.

Ухилення від сплати податків

Стосовно самого господарства «Кривохатько», яке  обробляє приблизно 30 000 га земельних угідь сільськогосподарського призначення, можемо зазначити, що прибуток від зайняття господарською діяльністю господарства майже відсутній. Загальні витрати на обробку зазначених земель склали близько 30 мільйонів гривень, як і дохід отриманий за реалізацію сільськогосподарської продукції. Ось і виходить, що ФГ «Кривохатько В.В.» на одному гектарі землі заробило тільки 1000 гривень. Сума, яка занижена щонайменше в 12 разів.

За відомостями, отриманими від наших інсайдерів, до речі  працюючих у ФГ «Кривохатько В.Г.», очевидна наявність численних зловживань та фальсифікацій в діях деяких посадових осіб ФГ «Кривохатько», спрямованих на штучну мінімізацію витрат господарства та з метою одержання неправомірної вигоди.

Ми хочемо донести до правоохоронців не тільки меседж про численні злочини та зловживання слуг народу, а достукатись до пересічних мешканців Вільнянського, Оріхівського, Новомиколаївського, Запорізького районів Запорізької області, які довірливо віддали свої голоси, ймовірно, не тим людям, а деякі мешканці, за копійки передали ще і свої власні земельні ділянки, за рахунок яких отримуються надприбутки, дозволяючи «паразитам» подорожувати світом, мешкати в престижних районах та готелях Лондона та Берліна, в той час, як трудові сім’ї Вільнянського району підраховують копійки, щоб сплатити комуналку, купити собі ліки та зібрати дитину до школи. Ось вона багата Україна, яка дедалі безкарно розкрадається.

Закликаємо замислитись кожного та починати активніше змінювати світ навколо себе, змінювати державу.

Оценка материала:

5.00 / 4
Клан нардепа Кривохатько: приховані рахунки та надприбутки (продовження) 5.00 5 4
Політика / Україна
23.08.2018 2504
Еще материалы раздела «Україна»