НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
17.01.2021 708

ФБР вивчає іноземну підтримку штурму Капітолія

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) перевіряє, чи могли іноземні уряди, організації або приватні особи надавати фінансову підтримку тим, хто допомагав планувати і здійснювати штурм будівлі Конгресу США 6 січня.

Про це повідомила американська телекомпанія NBC News з посиланням на одного діючого й одного колишнього співробітників ФБР.

Увагу спецслужби, зокрема, привернули виплати суми в біткоїнах, що дорівнює в перерахунку 500 тисячам доларів, ключовим фігурантам і ряду груп радикального руху "альтернативних правих" (alt-right) незадовго до нападу. За фінансовими операціями, імовірно, стояв якийсь громадянин Франції. Платежі були задокументовані компанією, що аналізує перекази в криптовалюті. Інформація про них була оприлюднена в інтернеті цього тижня раніше.

Крім того, у спільній оцінці загроз, опублікованій на цьому тижні ФБР, міністерством внутрішньої безпеки та іншими федеральними і поліцейськими відомствами у Вашингтоні зазначається, що після заворушень 6 січня "російські, іранські і китайські агенти впливу скористалися можливістю посилити певну подачу інформації для просування своїх політичних інтересів в період передачі президентської влади" в Сполучених Штатах Америки.

Нагадаємо, 6 січня прихильники президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу США після його закликів прийти на мітинг. Учасники заворушень намагалися перешкодити затвердженню підсумків виборів президента. В результаті штурму Капітолію загинули п'ятеро людей.

Палата представників Конгресу США запустила процедуру імпічменту проти Трампа. Він став першим президентом в історії, проти якого починали процедуру імпічменту двічі.

Оценка материала:

5.00 / 1
ФБР вивчає іноземну підтримку штурму Капітолія 5.00 5 1
Політика / Світ
17.01.2021 708
Еще материалы раздела «Світ»