<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.02.2021 1244

Херсонщину заносить піском: чим викликані пилові буревії

Поки більшість областей засипає снігом, Херсонщину заносить піском. Справжню піщану бурю спостерігали жителі села Іванівка – це біля Ягорлицької затоки Чорного моря. Тут шаром пилу засипало фермерські угіддя з посівами озимини.

602abe340e619_18.02.21

Аграрії кажуть – шкода від цього дуже велика. Адже вітер із піском пересушують ґрунт. У цій місцевості пилові буревії – не рідкість. Метеорологи пояснюють: вони пов’язані з розоренням степів та вирубуванням лісосмуг. Щороку вітри з піском дедалі потужніші, а урожай дедалі гірший.

Останнім часом піщані та пилові бури стали буденним явищем для України - зазначили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Так, у липні-2020 в Одеській області в курортному селищі Росєйка неподалік Тузлівських лиманів лютувала піщана буря. Там утворилося кілька смерчів, які налякали відпочиваючих.

У травні-2020 неподалік Коломиї на Прикарпатті зняли на відео бурю, що виникла через сильний вітер, який піднімав у повітря цілі хмари пилу з навколишніх полів.

А у квітні-2020 у Києві пилова буря, шквальний вітер і погана видимість на дорогах спровокували чимало проблем. У мережі викладали кадри з курявою пилу над житловими масивами. Через пил у повітрі було не видно будинків. А в полях і вздовж трас пісок стояв стіною. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Херсонщину заносить піском: чим викликані пилові буревії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.02.2021 1244
Еще материалы раздела «Суспільство»