<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
08.01.2014 2807

СБУ та МВС слідкують за активістами Євромайдану

Працівники СБУ та МВС здійснюють незаконне стеження за активістами Майдану.

Про це 8 січня заявив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної Андрій Кожем'якін (фракція " Батьківщина") на брифінгу в Штабі національного спротииву.

"Останнім часом почали надходити публічні сигнали від політиків, активістів Майдану, що за ними стежать якісь невідомі автомобілі , стежать невідомі люди , вони відчувають втручання в телефонні розмов. Таких сигналів я вже нарахував десь 25", - повідомив Кожем'якін.

За його словами, також такі сигнали надходять народним депутатам від працівників середньої ланки СБУ і МВС. Згідно з інформацією Кожем'якіна, стеження здійснюється без відповідного оперативного завдання, а також без відповідних санкцій суду за усною вказівкою.

Кожем 'якін звернувся до керівників відповідних підрозділів СБУ та МВС, а також до їхніх підлеглих із закликом не виконувати незаконних наказів, оскільки вони підпадають під статтю Кримінального Кодексу про перевищення службових повноважень.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

3.00 / 2
СБУ та МВС слідкують за активістами Євромайдану 3.00 5 2
Політика / Україна
08.01.2014 2807
Еще материалы раздела «Україна»