<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
12.09.2019 1487

Настоянки на основі коноплі та тюльпану ЛГЗ "Златогор" вибороли нагороди на міжнародному рівні

На X Міжнародному дегустаційному конкурсі напоїв BEST DRINK п'ять гран-прі отримав ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод „Златогор“». І якщо в категорії «Горілки та горілки особливі» втиснутись на п’єдестал до подвійного переможця ще вдалося ТОВ «Збаразький горілчаний завод», то в категорії «Настоянки» перемога золотоношців була абсолютною.

Один із зразків останньої категорії — настоянка «Статус Шоколад» — вже добре відома споживачам. А от дві інші — «Ямайка» та «Амстердам» — з’явилися на ринку лише в цьому сезоні. Назви обрано не просто так, адже обидві зроблені на основі коноплі. Перша — з додаванням зерен коноплі, друга — з екстрактом тюльпану. І відносяться вони до торгової марки Happy Leaf — «Щасливий лист». І логотипом є легко впізнаваний листик коноплі. Мало того, на пляшках меншим шрифтом написаний відомий антивоєнний вислів часів В’єтнамського протистояння: «make love, not war» — «кохайтеся а не воюйте».

Президент ГК «Петрус» (ЛГЗ «Златогор»), Людмила Русаліна, розповідає, що виробництво подібної продукції є загальним трендом в розвиненому світі. Почалося все в США, потім перейшло до Європи. В планах наших виробників (вже розроблені рецептури) збільшити вміст екстракту в напоях, як це дозволено на Заході, але поки що вони обмежені вітчизняним законодавством. На жаль, і сировину сьогодні доводиться брати за кордоном. Також пані Людмила розказала, що вітчизняний споживач вже охоче купує настоянки. Більше того, укладені угоди на поставки їх за кордон.

Petrus_12.09.19_1_1

Два з трьох гран-прі серед горілок отримали «Статус престиж» та «Статус Резерв». Користуючись нагодою, ми запитали в директора з виробництва і безпосередньо горілчаного технолога заводу «Златогор» Світлани Проценко , як різні сорти горілки можуть так сильно відрізнятися одна від одної. Пані Світлана погодилася, що задля того, аби розрізняти дорогі зразки горілок, треба мати великій досвід дегустацій. І якщо вода, яку використовують заводи для змішування із спиртом, більш-менш однакова, то спирт із різних заводів буде відрізнятися дуже сильно. Зокрема, через ту ж воду, що задіяна на різних технологічних етапах. На щастя, завод має можливість, хоч і при посередництві корпорації «Укрспирт», замовляти спирт саме на тих заводах, які виробляють його найсмачнішим. Наступний етап формування смаку горілки — підкреслити ингредиентами переваги обраного спирту. Так, новинка сезону — горілка «Статус Резерв» — містить екстракт мигдалю та екстракт родзинок, аби зробити смак трохи солодшим та трохи кислішим. І ще Світлана Проценко переконана, що українські зернові спирти найкращі в світі.

Конкурс відбувся 31 травня цього року, нагородження переможців пройшло 10 вересня в день відкриття виставки INPRODMASH & UPAKOVKA.

Оценка материала:

5.00 / 1
Настоянки на основі коноплі та тюльпану ЛГЗ "Златогор" вибороли нагороди на міжнародному рівні 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.09.2019 1487
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»